Nationale betoging woensdag 7 oktober

 Nationale betoging woensdag 7 oktober

NMBS legt zeven extra treinen inDe NMBS legt zeven extra treinen in voor de nationale betoging van komende woensdag in Brussel. Dat meldt de spoorwegmaatschappij. Omdat de betoging vlakbij het station Brussel-Centraal komt, zal dat station tussen 12 en 17 uur moeilijker te bereiken zijn.

De NMBS verwacht dat de meeste betogers zich woensdag met de trein naar Brussel zullen begeven. Daarom worden de nodige maatregelen genomen. Er zijn weer speciale tickets verkocht en er worden extra treinen ingelegd vanuit Oostende, Namen, Bergen, Charleroi, Antwerpen, Luik en La Louvière naar de startplaats aan Brussel-Noord. In de Brusselse stations zullen agenten van Securail en de spoorwegpolitie alles in goede banen leiden.

Het parcours van de betoging gaat van Brussel-Noord naar Brussel-Zuid en komt nog vlakbij drie andere stations: Brussel-Centraal, Brussel-Kapellekerk en Brussel-Congres. In die drie laatste stations zal de toegang woensdagnamiddag beperkt worden om de reizigersstroom beter te kunnen beheersen, meldt de NMBS. Brussel-Centraal zal enkel via de metrogang en de ingang Horta (de in/uitgang naar de Grote Markt) bereikbaar zijn. Andere ingangen gaan mogelijk toch open als de omstandigheden het toelaten.

Politie verwacht woensdag zeer zware verkeershinder in Brussel

De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene verwacht op woensdag 7 oktober zeer zware verkeershinder in de hele Brusselse binnenstad en de kleine ring, en verzoekt nadrukkelijk om Brussel met de auto zoveel mogelijk te mijden. Dat meldt de politie maandag.

Woensdag vindt in Brussel een nationale betoging plaats. Het parcours loopt van het Noordstation over de kleine Brussels ring (Rogier/Kuidtuin) via de Pachecolaan, Berlaimontlaan, Keizerslaan, Cellebroersstraat en de Lemonnierlaan naar het Zuidstation. Het vertrek van de betoging is voorzien omstreeks 11u/11u30, de aankomst omstreeks 15u.

Het hele parcours zal verkeers- en parkeervrij gemaakt worden. Ook de middenberm van de Zuidlaan/Poincarélaan zal parkeervrij gemaakt worden.

"Voor uw noodzakelijke verplaatsingen naar en binnen Brussel vragen wij u om de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer, maar hou er rekening mee dat ook daar grote hinder kan zijn", aldus de lokale politie.

De Lijn, MIVB en TEC verwachten woensdag ernstig verstoorde dienstverlening

De openbaarvervoermaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC verwachten woensdag door de nationale betoging ernstig verstoorde dienstverlening. Dat melden ze maandag. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel.

De Lijn raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 06.00 uur geeft De Lijn actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

De buslijnen van De Lijn die woensdag het centrum van Brussel bedienen, zullen tijdelijk een omleiding volgen of ingekort worden. De betogers verplaatsen zich door Brussel van het Noordstation naar het Zuidstation. Hierdoor kan busstation Brussel Noord van 09.00 tot 13.00 uur niet bediend worden. Daarnaast rijden er van 13.00 tot 17.00 uur geen bussen naar Brussel Zuid.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht woensdag sterk verstoord bus-, tram- en metroverkeer. MIVB-medewerkers zullen aan de betoging deelnemen, en de vervoermaatschappij raadt haar reizigers dan ook aan om indien mogelijk alternatieven te voorzien voor hun verplaatsingen. Ook de MIVB zal vanaf 06.00 uur 's ochtends trachten de reizigers zo goed mogelijk te informeren over de hinder. Tijdens de vorige nationale betoging, op 6 november 2014, bleek het MIVB-net uiteindelijk slechts gedeeltelijk verstoord.

De Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC zal reizigers via haar website informeren. Bij TEC Charleroi en TEC Luik-Verviers wordt alleszins "zwaar verstoorde" dienstverlening verwacht. Bij TEC Waals-Brabant zou het net slechts gedeeltelijk verstoord zijn.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u