Naar schatting 2.000 mensen nemen in Eppegem (Zemst) afscheid van 12-jarige Merel

  Naar schatting 2.000 mensen nemen in Eppegem (Zemst) afscheid van 12-jarige Merel

Naar schatting 2.000 mensen hebben donderdagmorgen tijdens een zeer sereen verlopen plechtigheid in sporthal 'De Waterleest' in Eppegem (Zemst) afscheid genomen van de 12-jarige Merel die vorige week woensdagmiddag op een fietspad in Vilvoorde werd aangereden toen ze op weg was van school naar huis. Ze overleed nog dezelfde avond. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar meldde zich maandag bij de lokale politie Vilvoorde-Machelen.

De plechtigheid duurde meer dan twee uur. Talloze vrienden en vriendinnen van het duidelijk zeer geliefde meisje, dat actief was in de plaatselijke turnclub Excelsior, de skeelervereniging Reko Roller Club en fanfare 'Hoop in de toekomst', brachten een persoonlijke getuigenis met herinneringen aan de overledene. Dat deden ook de vader, moeder en b roer van Merel. Het thema van de verkeersveiligheid kwam op geen enkel moment aan bod in deze toespraken. Na afloop van de viering lieten kinderen buiten de sporthal heel wat witte ballonnen op.

De 21-jarige aanrijder die zich maandag aangaf is inmiddels door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde haalde hij nooit een definitief rijbewijs en werd hij tot dusver al 7 keren veroordeeld door een politierechtbank omwille van rijden zonder rijbewijs, en/of verzekerings- of andere documenten. Hij riskeert alles bij elkaar een gevangenisstraf van 8 jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod. Vrijdag verschijnt hij voor de Brusselse raadkamer.

Ondanks het feit dat diverse aspecten op vlak van verkeersveiligheid de mediaberichtgeving over dit dodelijk ongeval de afgelopen week beheersten, bleef het item tijdens deze uitvaartplechtigheid totaal afwezig. "Dit was een uitdrukkelijke keuze van de familie, die zich tijdens deze plechtigheid volledig wou concentreren op het afscheid nemen van Merel. Vandaar ook de uitdrukkelijke vraag aan de media om respect te betonen voor dit gebeuren. De massale aanwezigheid in de sporthal en de talloze persoonlijke getuigenissen over het meisje daarentegen waren voor hen een enorme steun om dit leed te dragen", aldus een woordvoerster van de familie.

ZEMST 05/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u