Naar schatting 2.000 mensen nemen in Eppegem (Zemst) afscheid van 12-jarige Merel

  Naar schatting 2.000 mensen nemen in Eppegem (Zemst) afscheid van 12-jarige Merel

Naar schatting 2.000 mensen hebben donderdagmorgen tijdens een zeer sereen verlopen plechtigheid in sporthal 'De Waterleest' in Eppegem (Zemst) afscheid genomen van de 12-jarige Merel die vorige week woensdagmiddag op een fietspad in Vilvoorde werd aangereden toen ze op weg was van school naar huis. Ze overleed nog dezelfde avond. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar meldde zich maandag bij de lokale politie Vilvoorde-Machelen.

De plechtigheid duurde meer dan twee uur. Talloze vrienden en vriendinnen van het duidelijk zeer geliefde meisje, dat actief was in de plaatselijke turnclub Excelsior, de skeelervereniging Reko Roller Club en fanfare 'Hoop in de toekomst', brachten een persoonlijke getuigenis met herinneringen aan de overledene. Dat deden ook de vader, moeder en b roer van Merel. Het thema van de verkeersveiligheid kwam op geen enkel moment aan bod in deze toespraken. Na afloop van de viering lieten kinderen buiten de sporthal heel wat witte ballonnen op.

De 21-jarige aanrijder die zich maandag aangaf is inmiddels door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde haalde hij nooit een definitief rijbewijs en werd hij tot dusver al 7 keren veroordeeld door een politierechtbank omwille van rijden zonder rijbewijs, en/of verzekerings- of andere documenten. Hij riskeert alles bij elkaar een gevangenisstraf van 8 jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod. Vrijdag verschijnt hij voor de Brusselse raadkamer.

Ondanks het feit dat diverse aspecten op vlak van verkeersveiligheid de mediaberichtgeving over dit dodelijk ongeval de afgelopen week beheersten, bleef het item tijdens deze uitvaartplechtigheid totaal afwezig. "Dit was een uitdrukkelijke keuze van de familie, die zich tijdens deze plechtigheid volledig wou concentreren op het afscheid nemen van Merel. Vandaar ook de uitdrukkelijke vraag aan de media om respect te betonen voor dit gebeuren. De massale aanwezigheid in de sporthal en de talloze persoonlijke getuigenissen over het meisje daarentegen waren voor hen een enorme steun om dit leed te dragen", aldus een woordvoerster van de familie.

ZEMST 05/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u