Naar schatting 2.000 mensen nemen in Eppegem (Zemst) afscheid van 12-jarige Merel

  Naar schatting 2.000 mensen nemen in Eppegem (Zemst) afscheid van 12-jarige Merel

Naar schatting 2.000 mensen hebben donderdagmorgen tijdens een zeer sereen verlopen plechtigheid in sporthal 'De Waterleest' in Eppegem (Zemst) afscheid genomen van de 12-jarige Merel die vorige week woensdagmiddag op een fietspad in Vilvoorde werd aangereden toen ze op weg was van school naar huis. Ze overleed nog dezelfde avond. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar meldde zich maandag bij de lokale politie Vilvoorde-Machelen.

De plechtigheid duurde meer dan twee uur. Talloze vrienden en vriendinnen van het duidelijk zeer geliefde meisje, dat actief was in de plaatselijke turnclub Excelsior, de skeelervereniging Reko Roller Club en fanfare 'Hoop in de toekomst', brachten een persoonlijke getuigenis met herinneringen aan de overledene. Dat deden ook de vader, moeder en b roer van Merel. Het thema van de verkeersveiligheid kwam op geen enkel moment aan bod in deze toespraken. Na afloop van de viering lieten kinderen buiten de sporthal heel wat witte ballonnen op.

De 21-jarige aanrijder die zich maandag aangaf is inmiddels door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde haalde hij nooit een definitief rijbewijs en werd hij tot dusver al 7 keren veroordeeld door een politierechtbank omwille van rijden zonder rijbewijs, en/of verzekerings- of andere documenten. Hij riskeert alles bij elkaar een gevangenisstraf van 8 jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod. Vrijdag verschijnt hij voor de Brusselse raadkamer.

Ondanks het feit dat diverse aspecten op vlak van verkeersveiligheid de mediaberichtgeving over dit dodelijk ongeval de afgelopen week beheersten, bleef het item tijdens deze uitvaartplechtigheid totaal afwezig. "Dit was een uitdrukkelijke keuze van de familie, die zich tijdens deze plechtigheid volledig wou concentreren op het afscheid nemen van Merel. Vandaar ook de uitdrukkelijke vraag aan de media om respect te betonen voor dit gebeuren. De massale aanwezigheid in de sporthal en de talloze persoonlijke getuigenissen over het meisje daarentegen waren voor hen een enorme steun om dit leed te dragen", aldus een woordvoerster van de familie.

ZEMST 05/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u