Motorrijders van politie krijgen doorgedreven schiettraining

  Motorrijders van politie krijgen doorgedreven schiettraining

Campus Vesta, het provinciaal opleidingscentrum voor politie, brandweer en ambulanciers in Ranst, is met schietopleidingen op maat gestart voor politiemotorrijders. Ze leren daarbij hoe ze moeten omgaan met de beperkingen van hun motoruitrusting bij het gebruik van vuurwapens.

Steeds meer politiezones zetten politionele motorrijders in. Zij zijn ook bij druk verkeer snel ter plaatse en makkelijk aanspreekbaar. Campus Vesta traint nu alle politiemotorrijders op dit specifieke vuurwapengebruik, ook de anonieme motorrijders die gewapend rondrijden en die misschien wel het meeste kans maken om bij een gewapend incident betrokken te raken.

"Onze Nederlandse collega's zijn met deze opleiding begonnen en leerden onze opleiders de knepen van het vak. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een schietincident je motor als dekking gebruiken of moet je heel technisch vanop je voertuig kunnen schieten als je zelf wordt beschoten", zegt politieopleider Tom Gorrebeeck.

De focus van de opleiding ligt op de publieke veiligheid. "We maken heus geen stuntpiloten van onze motorrijders, maar zorgen er wel voor dat ze bij incidenten heel gericht kunnen ingrijpen. Het feit dat zo weinig mensen weten dat er ook anonieme politiemotorrijders rondrijden, bewijst dat de politie haar werk goed doet. Enkel gewapende misdadigers of zware verkeersovertreders ontdekken vroeg of laat dat er zoiets bestaat als een anonieme politiemotorrijder."

De volgende opleidingsreeks start op 19 oktober.

RANST 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u