Moet uw omniumverzekering uw eigen schade betalen wanneer u teveel gedronken heeft ?

 Moet uw omniumverzekering uw eigen schade betalen wanneer u teveel gedronken heeft ?

  • Wat vergoedt een omniumverzekering?

Indien u een omniumverzekering heeft afgesloten, zal deze uw eigen schade vergoeden en dit zelfs wanneer u aansprakelijk bent voor het ongeval.

  • Dient de omniumverzekering ook te betalen wanneer u teveel gedronken had?

Doorgaans werd in de polisvoorwaarden bepaald dat de verzekeraar de eigen schade niet meer vergoedde als u teveel gedronken had.

Vroeger ging men hier van uit zodra dit zo was voorzien in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Het Hof van Cassatie heeft  recent gesteld dat de verzekeraar ook moet aantonen dat de schade (mede) veroorzaakt werd door het feit dat de bestuurder zich “in staat van dronkenschap” of “alcoholintoxicatie” bevond. Met andere woorden, zal de verzekeraar moeten aantonen dat het feit dat u teveel gedronken heeft (ook) de oorzaak is van het ongeval. Dit is in de praktijk voor de verzekeraar vaak moeilijk te bewijzen.

U heeft dus belang om de beslissing van uw omniumverzekering aan te vechten wanneer zij weigeren hun tussenkomst voor uw eigen schade te verlenen.

  • Hoe zit het met je rechtsbijstandverzekering wanneer je omnium weigert tussen te komen?

Wordt u toch geconfronteerd met een weigering van de omniumverzekeraar om tussen te komen, dan kan u hoogstwaarschijnlijk beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering.

In dat geval kan u op kosten van de rechtsbijstand advies inwinnen bij een advocaat.


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u