Mobiliteitsplan heeft niets te maken met wegenwerken of toename toeristen

 Mobiliteitsplan heeft niets te maken met wegenwerken of toename toeristen

Het ontwerp van mobiliteitsplan heeft niets te maken met de huidige wegenwerken in Gent, laat staan met de toename van het aantal toeristen in de stad. In een open brief, onder meer op zijn Facebookpagina gepubliceerd, roept de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) zijn inwoners op kritisch, maar positief, mee te werken aan de plannen.

"Gent is een ramp geworden", liet Herman Brusselmans onlangs in De Zondag optekenen. "Als je van de ene kant naar de andere moet, doe je er anderhalf uur over. Er is hier een pipo aan de macht, een zekere Filip Watteeuw die voor het ene infarct na het andere zorgt". Brusselmans' uitspraken bleven in de media nazinderen.

"Met stijgende verbazing heb ik de afgelopen dagen de polemieken over Gent en ons ontwerp van mobiliteitsplan gevolgd", begint Termont zijn open brief. "Over het einddoel, zeg maar ons gezamenlijk ideaalbeeld voor onze stad, lijkt iedereen het eens te zijn: Gent moet absoluut verkeersveiliger, leefbaarder, bereikbaarder en gezonder. Over de te volgen weg in de richting van dat einddoel is er veel ongerustheid. Heb ik begrip voor de twijfel van vele Gentenaars? Ja, want ik weet dat elke ingrijpende verandering weerstand opwekt."

In wat volgt, weerlegt Termont een aantal kritieken. "Ik stel vooral vast dat velen alles op één hoop gooien en met te weinig kennis van zaken commentaar en kritiek geven. Het ontwerp van mobiliteitsplan heeft natuurlijk niets te maken met de huidige wegenwerken, laat staan met de toename van het aantal toeristen in de stad."

Hij benadrukt ook dat de coalitie sp.a-Groen-Open Vld geen "anti-autobeleid" voert. "Maar al diegenen die denken dat je de auto onbeperkt moeten toelaten in de binnenstad, vergissen zich. We weten dat het aantal auto's in Gent de laatste tien jaar met 30 pct is toegenomen en we weten bovendien dat 40 pct van de auto's die door het stadscentrum rijden er niet moeten zijn," aldus de Gentse burgervader die uit de lijst van 10 meest filegevoelige steden van Europa wil.

Termont herinnert er voorts aan dat de bevoegde schepen al maandenlang met het plan inspraakmomenten organiseert en dat polarisatie "ons geen stap vooruithelpt". De burgervader roept zijn inwoners op kritisch, maar positief, mee te werken.

GENT 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u