Mobiliteitsonderzoek - "E-bike kan goed alternatief zijn voor shoppen met auto"

 Mobiliteitsonderzoek - "E-bike kan goed alternatief zijn voor shoppen met auto"

"De e-bike of elektrische fiets kan een goed alternatief zijn voor het shoppen met de auto", zegt Elien Raport, experte Mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu (BBL). Ze reageert daarmee op het mobiliteitsonderzoek van het Instituut voor Mobiliteit van UHasselt waaruit blijkt dat amper één derde van alle boodschappen wordt gedaan met duurzame vervoersmiddelen, zoals fiets of openbaar vervoer. Zelfs verplaatsingen van minder dan een kilometer gebeuren met de wagen, zo leert het IMOB/UHasselt-onderzoek.

Het Vlaams Instituut van de Mobiliteit (VIM) start daarom een project dat het duurzame karakter van het winkelverkeer moet bevorderen. "Een goede zaak", vindt Elien Raport. "De autoreflex zit er bij veel Vlamingen nog altijd veel te sterk in, ook voor korte afstanden. Het is heel goed dat het VIM via proefprojecten mensen gaat aansporen om duurzamer te gaan winkelen."

"De elektrische fiets is dan een goed alternatief", vindt Raport. "We merken bij Bond Beter Leefmilieu bij onze projecten, zoals Smart Move 2014, dat het testen van een nieuw verplaatsingsgedrag met de elektrische fiets bij vele mensen erg positief aanslaat. En in de BBL-campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel', die winkelen met de fiets promoot, gaf 1 op de 2 deelnemers aan ook effectief meer te fietsen door de campagne. Met 180.000 deelnemers voor de Belgerinkel-campagne van 2014 hebben we alweer vele Vlamingen gemotiveerd om duurzaam te winkelen. We hopen dat de proefprojecten en sensibiliseringscampagne van het VIM nog méér mensen doen kiezen voor duurzamer woon-winkelverkeer."

BRUSSEL 05/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u