Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles

 Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil mobiele trajectcontroles. Dat kan leiden tot "een fundamentele mentaliteitswijziging" in het verkeer, zo stelde hij zondag in het VRT-programma De Zevende Dag.

Weyts wees erop dat het aantal verkeersdoden in de eerste 9 maanden van 2014 toenam in vergelijking met het jaar daarvoor. Het "laaghangend fruit" is al geplukt en er zijn volgens hem dringend nieuwe maatregelen nodig om de tendens te doen keren. Trajectcontroles zijn er daar één van. Die zijn volgens de minister sociaal beter aanvaard en leveren ook betere resultaten op dan flitscamera's. Hij kondigde aan dat hij samen met de federale wegpolitie, ingenieurs en het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de invoering van mobiele trajectcontroles, waarbij de controles op verschillende trajecten kunnen ingezet worden. Weyts is van oordeel dat er onder de marktspelers interesse bestaat om dit systeem uit te werken. Afhankelijk van de technische vooruitgang hoopt de mobiliteitsminister dat alles nog dit jaar op punt staat.

Ook de rijopleiding wordt binnenkort veranderd. Naast de kennis van de wegcode en de rijvaardigheid zal deze meer aandacht besteden aan het inschatten van risico's en sociaal rijgedrag. De minister beraadt zich over het invoeren van een "terugkomdag" waar deze vaardigheden zullen worden getest. "Wanneer die dag precies zal plaatsvinden, is nog onderwerp van gesprek.", aldus Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u