Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles

 Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil mobiele trajectcontroles. Dat kan leiden tot "een fundamentele mentaliteitswijziging" in het verkeer, zo stelde hij zondag in het VRT-programma De Zevende Dag.

Weyts wees erop dat het aantal verkeersdoden in de eerste 9 maanden van 2014 toenam in vergelijking met het jaar daarvoor. Het "laaghangend fruit" is al geplukt en er zijn volgens hem dringend nieuwe maatregelen nodig om de tendens te doen keren. Trajectcontroles zijn er daar één van. Die zijn volgens de minister sociaal beter aanvaard en leveren ook betere resultaten op dan flitscamera's. Hij kondigde aan dat hij samen met de federale wegpolitie, ingenieurs en het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de invoering van mobiele trajectcontroles, waarbij de controles op verschillende trajecten kunnen ingezet worden. Weyts is van oordeel dat er onder de marktspelers interesse bestaat om dit systeem uit te werken. Afhankelijk van de technische vooruitgang hoopt de mobiliteitsminister dat alles nog dit jaar op punt staat.

Ook de rijopleiding wordt binnenkort veranderd. Naast de kennis van de wegcode en de rijvaardigheid zal deze meer aandacht besteden aan het inschatten van risico's en sociaal rijgedrag. De minister beraadt zich over het invoeren van een "terugkomdag" waar deze vaardigheden zullen worden getest. "Wanneer die dag precies zal plaatsvinden, is nog onderwerp van gesprek.", aldus Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u