Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles

 Minister Weyts werkt aan mobiele trajectcontroles

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil mobiele trajectcontroles. Dat kan leiden tot "een fundamentele mentaliteitswijziging" in het verkeer, zo stelde hij zondag in het VRT-programma De Zevende Dag.

Weyts wees erop dat het aantal verkeersdoden in de eerste 9 maanden van 2014 toenam in vergelijking met het jaar daarvoor. Het "laaghangend fruit" is al geplukt en er zijn volgens hem dringend nieuwe maatregelen nodig om de tendens te doen keren. Trajectcontroles zijn er daar één van. Die zijn volgens de minister sociaal beter aanvaard en leveren ook betere resultaten op dan flitscamera's. Hij kondigde aan dat hij samen met de federale wegpolitie, ingenieurs en het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de invoering van mobiele trajectcontroles, waarbij de controles op verschillende trajecten kunnen ingezet worden. Weyts is van oordeel dat er onder de marktspelers interesse bestaat om dit systeem uit te werken. Afhankelijk van de technische vooruitgang hoopt de mobiliteitsminister dat alles nog dit jaar op punt staat.

Ook de rijopleiding wordt binnenkort veranderd. Naast de kennis van de wegcode en de rijvaardigheid zal deze meer aandacht besteden aan het inschatten van risico's en sociaal rijgedrag. De minister beraadt zich over het invoeren van een "terugkomdag" waar deze vaardigheden zullen worden getest. "Wanneer die dag precies zal plaatsvinden, is nog onderwerp van gesprek.", aldus Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u