Minderjarige leerling-chauffeur rijdt cafébaas dood

 Minderjarige leerling-chauffeur rijdt cafébaas dood

Voor de politierechtbank in Leuven werd maandag een dodelijk ongeval behandeld dat een minderjarige leerling-chauffeur veroorzaakte in Keerbergen. Een 17-jarig meisje raakte op 23 april 2014 tijdens een oefening in paniek en reed een 57-jarige motorrijder aan. Het slachtoffer was een bekende cafébaas in Mechelen.

Het ongeval gebeurde aan de Vlieghavenlaan naast het meer in Keerbergen. Even na 20 uur werd de man uit Rijmenam ter hoogte van het kruispunt met de Mereldreef aangereden door een auto, die uit de tegenovergestelde richting kwam. De motorrijder overleed ter plaatse. Hij was op weg naar huis na een bezoek aan de nabijgelegen golfclub. De man baatte in Mechelen de bekende taverne Martinique uit. Hij stond ook aan de wieg van het voormalige Mechelse sterrenrestaurant Folliez.

Het meisje uit Keerbergen dat de aanrijding veroorzaakte, verkeerde in shock. Ze beschikte nog niet over een definitief rijbewijs. Het was een van de eerste keren dat ze zelf aan het stuur zat. Ze werd begeleid door haar moeder. De jonge vrouw vergiste zich in een bocht van pedaal en gaf gas bij in plaats van te remmen.

Het openbaar ministerie vroeg geen straf, maar opschorting met probatie. "We moeten sensibiliseren. Zij moet zich opnieuw kunnen bewijzen, na dit uitzonderlijke ongeval", zei de procureur. Het was de eerste keer dat een minderjarige leerling-chauffeur iemand doodreed in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zoon en de dochter stelden zich burgerlijke partij.

Het vonnis valt op 4 april.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u