Minderjarige leerling-chauffeur rijdt cafébaas dood

 Minderjarige leerling-chauffeur rijdt cafébaas dood

Voor de politierechtbank in Leuven werd maandag een dodelijk ongeval behandeld dat een minderjarige leerling-chauffeur veroorzaakte in Keerbergen. Een 17-jarig meisje raakte op 23 april 2014 tijdens een oefening in paniek en reed een 57-jarige motorrijder aan. Het slachtoffer was een bekende cafébaas in Mechelen.

Het ongeval gebeurde aan de Vlieghavenlaan naast het meer in Keerbergen. Even na 20 uur werd de man uit Rijmenam ter hoogte van het kruispunt met de Mereldreef aangereden door een auto, die uit de tegenovergestelde richting kwam. De motorrijder overleed ter plaatse. Hij was op weg naar huis na een bezoek aan de nabijgelegen golfclub. De man baatte in Mechelen de bekende taverne Martinique uit. Hij stond ook aan de wieg van het voormalige Mechelse sterrenrestaurant Folliez.

Het meisje uit Keerbergen dat de aanrijding veroorzaakte, verkeerde in shock. Ze beschikte nog niet over een definitief rijbewijs. Het was een van de eerste keren dat ze zelf aan het stuur zat. Ze werd begeleid door haar moeder. De jonge vrouw vergiste zich in een bocht van pedaal en gaf gas bij in plaats van te remmen.

Het openbaar ministerie vroeg geen straf, maar opschorting met probatie. "We moeten sensibiliseren. Zij moet zich opnieuw kunnen bewijzen, na dit uitzonderlijke ongeval", zei de procureur. Het was de eerste keer dat een minderjarige leerling-chauffeur iemand doodreed in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zoon en de dochter stelden zich burgerlijke partij.

Het vonnis valt op 4 april.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u