Minderjarige leerling-chauffeur rijdt cafébaas dood

 Minderjarige leerling-chauffeur rijdt cafébaas dood

Voor de politierechtbank in Leuven werd maandag een dodelijk ongeval behandeld dat een minderjarige leerling-chauffeur veroorzaakte in Keerbergen. Een 17-jarig meisje raakte op 23 april 2014 tijdens een oefening in paniek en reed een 57-jarige motorrijder aan. Het slachtoffer was een bekende cafébaas in Mechelen.

Het ongeval gebeurde aan de Vlieghavenlaan naast het meer in Keerbergen. Even na 20 uur werd de man uit Rijmenam ter hoogte van het kruispunt met de Mereldreef aangereden door een auto, die uit de tegenovergestelde richting kwam. De motorrijder overleed ter plaatse. Hij was op weg naar huis na een bezoek aan de nabijgelegen golfclub. De man baatte in Mechelen de bekende taverne Martinique uit. Hij stond ook aan de wieg van het voormalige Mechelse sterrenrestaurant Folliez.

Het meisje uit Keerbergen dat de aanrijding veroorzaakte, verkeerde in shock. Ze beschikte nog niet over een definitief rijbewijs. Het was een van de eerste keren dat ze zelf aan het stuur zat. Ze werd begeleid door haar moeder. De jonge vrouw vergiste zich in een bocht van pedaal en gaf gas bij in plaats van te remmen.

Het openbaar ministerie vroeg geen straf, maar opschorting met probatie. "We moeten sensibiliseren. Zij moet zich opnieuw kunnen bewijzen, na dit uitzonderlijke ongeval", zei de procureur. Het was de eerste keer dat een minderjarige leerling-chauffeur iemand doodreed in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zoon en de dochter stelden zich burgerlijke partij.

Het vonnis valt op 4 april.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u