Minder snelheidsovertredigen in eerste helft 2015

 Minder snelheidsovertredigen in eerste helft 2015

De politie heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 1,5 miljoen snelheidsovertredingen vastgesteld, zo blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS opvroeg bij de federale politie. Tegenover dezelfde periode vorig jaar is er een daling van ruim 9 procent te zien. Toen waren er 1,7 miljoen pv's.

Enerzijds is er een gedragswijziging te zien, vooral op de lokale wegen waar trajectcontroles zijn. "Anderzijds heeft de politie ook minder controles kunnen doen door de terreurdreiging, waardoor ze niet altijd genoeg agenten hadden om mobiele flitscontroles te houden", zegt Michaël Jonniaux van de federale wegpolitie. Tegelijk hebben ze ook de trajectcontroles op de snelwegen een tijdje moeten afzetten, bijvoorbeeld tijdens de werkzaamheden op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere.

Maar de politie kraait zeker geen victorie, want meer dan 8.700 pv's per dag blijven er nog altijd veel te veel, klinkt het. Een op de drie ongevallen met doden in ons land komt door overdreven snelheid. "We zullen blijven controleren, maar een mentaliteitswijziging is dringend nodig", aldus Jonniaux.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u