Minder pv's wegens te traag rijden op autosnelwegen

 Minder pv's wegens te traag rijden op autosnelwegen

In 2014 werden 122 pv's opgelegd wegens te traag te rijden op autosnelwegen in Vlaanderen. Dat zijn er minder dan in 2013 toen er om die reden 153 vaststellingen werden gedaan. Het aantal geregistreerde feiten in 2012 bedroeg 103, in 2011 129 en in 2010 149. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Martine Fournier (CD&V).

Volgens artikel 21.1 van de wegcode is de toegang tot snelwegen verboden voor bestuurders van voertuigen die op een horizontale weg de snelheid van 70 km per uur niet kunnen bereiken. Behalve wanneer het verkeersbord C 43 een lagere snelheid oplegt mag geen enkel bestuurder op snelwegen met een lagere snelheid rijden dan 70 km per uur. Men moet hierbij vanzelfsprekend ook rekening houden met artikel 10.1 dat oplegt de snelheid aan te passen aan de omstandigheden, voldoende afstand te houden ten aanzien van de voorligger en in alle omstandigheden kunnen stoppen voor een hindernis die kan voorzien worden.

BRUSSEL 31/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u