Minder pv's wegens te traag rijden op autosnelwegen

 Minder pv's wegens te traag rijden op autosnelwegen

In 2014 werden 122 pv's opgelegd wegens te traag te rijden op autosnelwegen in Vlaanderen. Dat zijn er minder dan in 2013 toen er om die reden 153 vaststellingen werden gedaan. Het aantal geregistreerde feiten in 2012 bedroeg 103, in 2011 129 en in 2010 149. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Martine Fournier (CD&V).

Volgens artikel 21.1 van de wegcode is de toegang tot snelwegen verboden voor bestuurders van voertuigen die op een horizontale weg de snelheid van 70 km per uur niet kunnen bereiken. Behalve wanneer het verkeersbord C 43 een lagere snelheid oplegt mag geen enkel bestuurder op snelwegen met een lagere snelheid rijden dan 70 km per uur. Men moet hierbij vanzelfsprekend ook rekening houden met artikel 10.1 dat oplegt de snelheid aan te passen aan de omstandigheden, voldoende afstand te houden ten aanzien van de voorligger en in alle omstandigheden kunnen stoppen voor een hindernis die kan voorzien worden.

BRUSSEL 31/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u