Minder pv's wegens te traag rijden op autosnelwegen

 Minder pv's wegens te traag rijden op autosnelwegen

In 2014 werden 122 pv's opgelegd wegens te traag te rijden op autosnelwegen in Vlaanderen. Dat zijn er minder dan in 2013 toen er om die reden 153 vaststellingen werden gedaan. Het aantal geregistreerde feiten in 2012 bedroeg 103, in 2011 129 en in 2010 149. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Martine Fournier (CD&V).

Volgens artikel 21.1 van de wegcode is de toegang tot snelwegen verboden voor bestuurders van voertuigen die op een horizontale weg de snelheid van 70 km per uur niet kunnen bereiken. Behalve wanneer het verkeersbord C 43 een lagere snelheid oplegt mag geen enkel bestuurder op snelwegen met een lagere snelheid rijden dan 70 km per uur. Men moet hierbij vanzelfsprekend ook rekening houden met artikel 10.1 dat oplegt de snelheid aan te passen aan de omstandigheden, voldoende afstand te houden ten aanzien van de voorligger en in alle omstandigheden kunnen stoppen voor een hindernis die kan voorzien worden.

BRUSSEL 31/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u