Minder auto's ingeschreven in januari

 Minder auto's ingeschreven in januari

Er zijn in januari 44.326 nieuwe auto's in het Belgische verkeer gebracht. Dat zijn er 6,3 procent minder dan tijdens dezelfde maand vorig jaar, meldt automobielfederatie Febiac. BMW was het populairste merkt vorige maand.

De daling valt volgens Febiac te verklaren door het feit dat er in januari dit jaar maar 20 werkdagen waren, tegenover 21 in januari 2015. "De resultaten van het pas afgesloten auto- en motorsalon zullen bovendien pas de komende maanden duidelijk worden in de cijfers, op het ogenblik dat de bestelde voertuigen geleverd en ingeschreven kunnen worden", luidt het. Febiac verwacht dat dit jaar ongeveer 510.000 auto's ingeschreven zullen worden. Vorig jaar waren het er 501.066.

BMW was in januari het merk met de meeste inschrijvingen in België. Het waren er 3.678, wat 10,75 procent minder is dan vorig jaar in januari. Op de tweede plaats komt Renault met 3.636 inschrijvingen (-4,94 pct), gevolgd door Volkswagen met 3.360 (-12,11 procent). Opel (3.216, +0,06 pct) en Peugeot (3.112, -15,91 pct) vervolledigen de top vijf.

In het segment van de vrachtvoertuigen is er overigens wel een toename. "Elk van de marktsegmenten binnen de categorie van de vrachtvoertuigen begint 2016 met positieve cijfers", aldus Febiac. "De toename bedraagt 8 procent bij de bestelwagens, hetgeen de trend die in 2015 werd opgetekend, verderzet. Bij de voertuigen tot 16 ton gaan de resultaten 2,4 procent hoger en bij de voertuigen van meer dan 16 ton noteren we +49,2 procent."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u