Minder auto's ingeschreven in januari

 Minder auto's ingeschreven in januari

Er zijn in januari 44.326 nieuwe auto's in het Belgische verkeer gebracht. Dat zijn er 6,3 procent minder dan tijdens dezelfde maand vorig jaar, meldt automobielfederatie Febiac. BMW was het populairste merkt vorige maand.

De daling valt volgens Febiac te verklaren door het feit dat er in januari dit jaar maar 20 werkdagen waren, tegenover 21 in januari 2015. "De resultaten van het pas afgesloten auto- en motorsalon zullen bovendien pas de komende maanden duidelijk worden in de cijfers, op het ogenblik dat de bestelde voertuigen geleverd en ingeschreven kunnen worden", luidt het. Febiac verwacht dat dit jaar ongeveer 510.000 auto's ingeschreven zullen worden. Vorig jaar waren het er 501.066.

BMW was in januari het merk met de meeste inschrijvingen in België. Het waren er 3.678, wat 10,75 procent minder is dan vorig jaar in januari. Op de tweede plaats komt Renault met 3.636 inschrijvingen (-4,94 pct), gevolgd door Volkswagen met 3.360 (-12,11 procent). Opel (3.216, +0,06 pct) en Peugeot (3.112, -15,91 pct) vervolledigen de top vijf.

In het segment van de vrachtvoertuigen is er overigens wel een toename. "Elk van de marktsegmenten binnen de categorie van de vrachtvoertuigen begint 2016 met positieve cijfers", aldus Febiac. "De toename bedraagt 8 procent bij de bestelwagens, hetgeen de trend die in 2015 werd opgetekend, verderzet. Bij de voertuigen tot 16 ton gaan de resultaten 2,4 procent hoger en bij de voertuigen van meer dan 16 ton noteren we +49,2 procent."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u