Minder auto's ingeschreven in januari

 Minder auto's ingeschreven in januari

Er zijn in januari 44.326 nieuwe auto's in het Belgische verkeer gebracht. Dat zijn er 6,3 procent minder dan tijdens dezelfde maand vorig jaar, meldt automobielfederatie Febiac. BMW was het populairste merkt vorige maand.

De daling valt volgens Febiac te verklaren door het feit dat er in januari dit jaar maar 20 werkdagen waren, tegenover 21 in januari 2015. "De resultaten van het pas afgesloten auto- en motorsalon zullen bovendien pas de komende maanden duidelijk worden in de cijfers, op het ogenblik dat de bestelde voertuigen geleverd en ingeschreven kunnen worden", luidt het. Febiac verwacht dat dit jaar ongeveer 510.000 auto's ingeschreven zullen worden. Vorig jaar waren het er 501.066.

BMW was in januari het merk met de meeste inschrijvingen in België. Het waren er 3.678, wat 10,75 procent minder is dan vorig jaar in januari. Op de tweede plaats komt Renault met 3.636 inschrijvingen (-4,94 pct), gevolgd door Volkswagen met 3.360 (-12,11 procent). Opel (3.216, +0,06 pct) en Peugeot (3.112, -15,91 pct) vervolledigen de top vijf.

In het segment van de vrachtvoertuigen is er overigens wel een toename. "Elk van de marktsegmenten binnen de categorie van de vrachtvoertuigen begint 2016 met positieve cijfers", aldus Febiac. "De toename bedraagt 8 procent bij de bestelwagens, hetgeen de trend die in 2015 werd opgetekend, verderzet. Bij de voertuigen tot 16 ton gaan de resultaten 2,4 procent hoger en bij de voertuigen van meer dan 16 ton noteren we +49,2 procent."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u