Minder auto's ingeschreven in januari

 Minder auto's ingeschreven in januari

Er zijn in januari 44.326 nieuwe auto's in het Belgische verkeer gebracht. Dat zijn er 6,3 procent minder dan tijdens dezelfde maand vorig jaar, meldt automobielfederatie Febiac. BMW was het populairste merkt vorige maand.

De daling valt volgens Febiac te verklaren door het feit dat er in januari dit jaar maar 20 werkdagen waren, tegenover 21 in januari 2015. "De resultaten van het pas afgesloten auto- en motorsalon zullen bovendien pas de komende maanden duidelijk worden in de cijfers, op het ogenblik dat de bestelde voertuigen geleverd en ingeschreven kunnen worden", luidt het. Febiac verwacht dat dit jaar ongeveer 510.000 auto's ingeschreven zullen worden. Vorig jaar waren het er 501.066.

BMW was in januari het merk met de meeste inschrijvingen in België. Het waren er 3.678, wat 10,75 procent minder is dan vorig jaar in januari. Op de tweede plaats komt Renault met 3.636 inschrijvingen (-4,94 pct), gevolgd door Volkswagen met 3.360 (-12,11 procent). Opel (3.216, +0,06 pct) en Peugeot (3.112, -15,91 pct) vervolledigen de top vijf.

In het segment van de vrachtvoertuigen is er overigens wel een toename. "Elk van de marktsegmenten binnen de categorie van de vrachtvoertuigen begint 2016 met positieve cijfers", aldus Febiac. "De toename bedraagt 8 procent bij de bestelwagens, hetgeen de trend die in 2015 werd opgetekend, verderzet. Bij de voertuigen tot 16 ton gaan de resultaten 2,4 procent hoger en bij de voertuigen van meer dan 16 ton noteren we +49,2 procent."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u