Minder auto's ingeschreven in januari

 Minder auto's ingeschreven in januari

Er zijn in januari 44.326 nieuwe auto's in het Belgische verkeer gebracht. Dat zijn er 6,3 procent minder dan tijdens dezelfde maand vorig jaar, meldt automobielfederatie Febiac. BMW was het populairste merkt vorige maand.

De daling valt volgens Febiac te verklaren door het feit dat er in januari dit jaar maar 20 werkdagen waren, tegenover 21 in januari 2015. "De resultaten van het pas afgesloten auto- en motorsalon zullen bovendien pas de komende maanden duidelijk worden in de cijfers, op het ogenblik dat de bestelde voertuigen geleverd en ingeschreven kunnen worden", luidt het. Febiac verwacht dat dit jaar ongeveer 510.000 auto's ingeschreven zullen worden. Vorig jaar waren het er 501.066.

BMW was in januari het merk met de meeste inschrijvingen in België. Het waren er 3.678, wat 10,75 procent minder is dan vorig jaar in januari. Op de tweede plaats komt Renault met 3.636 inschrijvingen (-4,94 pct), gevolgd door Volkswagen met 3.360 (-12,11 procent). Opel (3.216, +0,06 pct) en Peugeot (3.112, -15,91 pct) vervolledigen de top vijf.

In het segment van de vrachtvoertuigen is er overigens wel een toename. "Elk van de marktsegmenten binnen de categorie van de vrachtvoertuigen begint 2016 met positieve cijfers", aldus Febiac. "De toename bedraagt 8 procent bij de bestelwagens, hetgeen de trend die in 2015 werd opgetekend, verderzet. Bij de voertuigen tot 16 ton gaan de resultaten 2,4 procent hoger en bij de voertuigen van meer dan 16 ton noteren we +49,2 procent."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u