"Mijd de zaterdag als reisdag in krokusvakantie" (Mobiliteitsorganisaties)

 "Mijd de zaterdag als reisdag in krokusvakantie" (Mobiliteitsorganisaties)

Vermijd de zaterdag als vertrek- of als terugkeerdag. Zo kan het reisadvies van de mobiliteitsorganisaties VAB en Touring voor de komende krokusvakantie worden samengevat. De vakantie-uittocht gaat vrijdag van start.

De krokusvakantie is traditioneel de populairste skivakantie voor de Belgen, zegt VAB. De sneeuwkwaliteit is dit jaar uitzonderlijk goed, waardoor nog meer Belgen lastminutevakanties naar de sneeuw boekten.

Bovendien valt de krokusvakantie dit jaar samen met de vakantie in delen van Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en in Zuid-Nederland. VAB verwacht daarom veel drukte op de wegen richting skigebieden. Aangezien de Nederlanders snel in België zijn, loopt het aantal automobilisten in eigen land ook op. VAB verwacht vooral drukte op de E411 richting Ardennen. Wie op wintersport vertrekt, doet dat best op vrijdagochtend 13 februari of op zondag 15 februari.

Ook Touring waarschuwt voor de zwarte dag (superdruk verkeer met lange files) van zaterdag in Frankrijk en in het Alpengebied. Ook Touring raadt de automobilisten aan vrijdagochtend vroeg te vertrekken, of het vertrek uit te stellen tot zondag 15 februari. Voor de terugkeer wordt het vooral erg druk op zaterdag 21 februari (oranje dag in Europa). Een terugkeer op zondag zal niet zo'n probleem vormen.

BRUSSEL 10/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u