Michelin ontwikkelt autoband voor zomer én winter

 Michelin ontwikkelt autoband voor zomer én winter

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een band ontwikkeld die de voordelen van een zomer- en winterband verenigt.

De band, een fusie van tot dusver onverenigbare technologieën voor zomer- en winterbanden, kan volgens Michelin een revolutie betekenen op de markt. De band zou volgens een woordvoerster van Michelin meer kosten dan een gewone zomerband, maar minder dan een winterband.

De Michelin "CrossClimate" zal in mei geïntroduceerd worden. De band heeft de voordelen van een zomerband, maar krijgt ook de 3PMSF wintermarkering (3 Peak Mountain Snow Flake). Die laatste geeft aan dat de band geschikt is voor wintergebruik, ook in landen die 's winters een aangepaste bandenuitrusting voorschrijven.

De automobilist kan dus luidens Michelin "met één set banden het hele jaar door blijven rijden zonder zich druk te hoeven maken over weersveranderingen".

Voor de ontwikkeling van de band liet Michelin meer dan duizend laboratoriumtesten uitvoeren op materialen, loopvlak en karkas van de band. Daarnaast werden 5 miljoen testkilometers afgelegd.


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u