Michelin ontwikkelt autoband voor zomer én winter

 Michelin ontwikkelt autoband voor zomer én winter

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een band ontwikkeld die de voordelen van een zomer- en winterband verenigt.

De band, een fusie van tot dusver onverenigbare technologieën voor zomer- en winterbanden, kan volgens Michelin een revolutie betekenen op de markt. De band zou volgens een woordvoerster van Michelin meer kosten dan een gewone zomerband, maar minder dan een winterband.

De Michelin "CrossClimate" zal in mei geïntroduceerd worden. De band heeft de voordelen van een zomerband, maar krijgt ook de 3PMSF wintermarkering (3 Peak Mountain Snow Flake). Die laatste geeft aan dat de band geschikt is voor wintergebruik, ook in landen die 's winters een aangepaste bandenuitrusting voorschrijven.

De automobilist kan dus luidens Michelin "met één set banden het hele jaar door blijven rijden zonder zich druk te hoeven maken over weersveranderingen".

Voor de ontwikkeling van de band liet Michelin meer dan duizend laboratoriumtesten uitvoeren op materialen, loopvlak en karkas van de band. Daarnaast werden 5 miljoen testkilometers afgelegd.


Bereken je boete

Actueel

 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
close menu 1u