Meer file op gewest- dan op snelwegen

  Meer file op gewest- dan op snelwegen

De gewestwegen in ons land ont-snappen niet aan het fileleed. Tijdens de spitsuren staat er evenveel file als op de snelwegen, maar tijdens de daluren neemt de drukte er minder snel af, schrijft De Standaard maandag.

Be-Mobile, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in verkeersdata, heeft de files op de gewestwegen in cijfers gevat. Daaruit blijkt dat vertragingen daar dagelijkse kost zijn.

Op het onderliggende wegennet in Vlaanderen en Brussel, dat in totaal bijna 26.000 kilometer beslaat, staat er tijdens de piek van de ochtendspits 3.350 kilometer file. 's Avonds valt dat iets beter mee met 2.937 kilometer. Die files zijn daarmee vergelijkbaar met die op de snelwegen. Maar eens de spitsuren voorbij zijn, gaat het verkeer relatief vlot op de snelwegen. Op de gewestwegen blijft de drukte groter.

Uit de cijfers blijkt dat de verzadiging op de snelwegen, en dan vooral rond de grote steden, een duidelijk effect heeft op het omliggende wegennet. Het grootste probleempunt in Vlaanderen is de A12 tussen Boom en Wilrijk, waar het verkeer 92 procent van de tijd vertraagt.

BRUSSEL 20/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u