Meer dan 16 miljoen snelheidscontroles in Brussel-Hoofdstad-Elsene in 2015

 Meer dan 16 miljoen snelheidscontroles in Brussel-Hoofdstad-Elsene in 2015

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft vorig jaar 16,5 miljoen snelheidscontroles uitgevoerd op haar grondgebied. Daarbij reden 43.184 voertuigen te snel, of minder dan 4 procent. Dat heeft de politie maandag laten weten.

In 1.400 gevallen reed de bestuurder ook door het rood licht. In 97 gevallen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De topsnelheid werd geregistreerd op 6 december 2015: toen werd een Cadillac Seville geflitst aan 193 km/uur op de Van Praetlaan, waar 70 km/uur toegestaan is.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene focuste zich vorig jaar ook een aantal keer op bromfietsers. Op 344 controles werden 122 inbreuken vastgesteld, voornamelijk omdat het om opgedreven bromfietsen ging. Op 385 gecontroleerde vrachtwagens werden 118 chauffeurs geverbaliseerd, zeer vaak omdat ze zich niet hadden gehouden aan de rij- en rusttijden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u