Meer dan 16 miljoen snelheidscontroles in Brussel-Hoofdstad-Elsene in 2015

 Meer dan 16 miljoen snelheidscontroles in Brussel-Hoofdstad-Elsene in 2015

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft vorig jaar 16,5 miljoen snelheidscontroles uitgevoerd op haar grondgebied. Daarbij reden 43.184 voertuigen te snel, of minder dan 4 procent. Dat heeft de politie maandag laten weten.

In 1.400 gevallen reed de bestuurder ook door het rood licht. In 97 gevallen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De topsnelheid werd geregistreerd op 6 december 2015: toen werd een Cadillac Seville geflitst aan 193 km/uur op de Van Praetlaan, waar 70 km/uur toegestaan is.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene focuste zich vorig jaar ook een aantal keer op bromfietsers. Op 344 controles werden 122 inbreuken vastgesteld, voornamelijk omdat het om opgedreven bromfietsen ging. Op 385 gecontroleerde vrachtwagens werden 118 chauffeurs geverbaliseerd, zeer vaak omdat ze zich niet hadden gehouden aan de rij- en rusttijden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u