Meer dan 10.000 euro aan boetes bij controleactie op vrachtwagens in Benelux

 Meer dan 10.000 euro aan boetes bij controleactie op vrachtwagens in Benelux

De inspectiediensten van de Benelux-landen hebben op 12 juni tegelijkertijd een grote controle uitgevoerd, gericht op het internationale vrachtwagentransport in België, Nederland en Luxemburg. In totaal werden 64 controles uitgevoerd. Daarbij werden verscheidene inbreuken vastgesteld, waarvan drie in België. Er werd voor meer dan 10.000 euro boetes opgelegd.

De inspecteurs van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België controleerden 29 vrachtwagens in België: 16 in het Waalse Hensies en 13 in Tessenderloo. In Hensies werden geen inbreuken vastgesteld, in Tessenderlo drie. Het betrof manipulatie en fraude met de tachograaf. Een chauffeur kreeg een boete van 2.640 euro voor het rijden zonder bestuurderskaart, een andere kreeg hetzelfde bedrag aangesmeerd omdat hij reed met de bestuurderskaart van een ander. In Nederland werden bij vijf voertuigen inbreuken vastgesteld, daar werd voor 7.700 euro aan boetes opgelegd. In Luxemburg waren er drie inbreuken.

Op alle controlelocaties waren inspecteurs van de Benelux aanwezig. Doel van de samenwerking is het delen van kennis om zo te komen tot grotere uniformiteit van controlepraktijken tussen de landen, wat moet zorgen voor een betere verkeersveiligheid.

BRUSSEL 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u