Meer dan 10.000 euro aan boetes bij controleactie op vrachtwagens in Benelux

 Meer dan 10.000 euro aan boetes bij controleactie op vrachtwagens in Benelux

De inspectiediensten van de Benelux-landen hebben op 12 juni tegelijkertijd een grote controle uitgevoerd, gericht op het internationale vrachtwagentransport in België, Nederland en Luxemburg. In totaal werden 64 controles uitgevoerd. Daarbij werden verscheidene inbreuken vastgesteld, waarvan drie in België. Er werd voor meer dan 10.000 euro boetes opgelegd.

De inspecteurs van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België controleerden 29 vrachtwagens in België: 16 in het Waalse Hensies en 13 in Tessenderloo. In Hensies werden geen inbreuken vastgesteld, in Tessenderlo drie. Het betrof manipulatie en fraude met de tachograaf. Een chauffeur kreeg een boete van 2.640 euro voor het rijden zonder bestuurderskaart, een andere kreeg hetzelfde bedrag aangesmeerd omdat hij reed met de bestuurderskaart van een ander. In Nederland werden bij vijf voertuigen inbreuken vastgesteld, daar werd voor 7.700 euro aan boetes opgelegd. In Luxemburg waren er drie inbreuken.

Op alle controlelocaties waren inspecteurs van de Benelux aanwezig. Doel van de samenwerking is het delen van kennis om zo te komen tot grotere uniformiteit van controlepraktijken tussen de landen, wat moet zorgen voor een betere verkeersveiligheid.

BRUSSEL 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u