Man van 24 komt om bij verkeersongeval in Doornik

  Man van 24 komt om bij verkeersongeval in Doornik

Bij een ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van Doornik is een man van 24 om het leven gekomen. De auto, met Franse nummerplaat, reed tegen de gevel van een huis. De twee passagiers van het slachtoffer, twee vrouwen van 18 en 20, moesten zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht worden.

Het ongeval gebeurde rond middernacht op de Chaussée de Douai in Froidmont, deelgemeente van Doornik. De drie jongeren waren op de terugweg van megadancing Cap'Tain in Rumes, nadat de toegang hen was geweigerd. Om nog onbekende reden verloor de bestuurder de controle over het stuur. Eerst reed hij tegen een elektriciteitspaal, nadien tegen de hoek van een gevel.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de bestuurder nog in leven, maar even later bezweek hij aan zijn verwondingen. De twee passagiers moesten met verscheidene zware letsels overgebracht worden naar een ziekenhuis in Doornik.

DOORNIK 26/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u