Man van 24 komt om bij verkeersongeval in Doornik

  Man van 24 komt om bij verkeersongeval in Doornik

Bij een ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van Doornik is een man van 24 om het leven gekomen. De auto, met Franse nummerplaat, reed tegen de gevel van een huis. De twee passagiers van het slachtoffer, twee vrouwen van 18 en 20, moesten zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht worden.

Het ongeval gebeurde rond middernacht op de Chaussée de Douai in Froidmont, deelgemeente van Doornik. De drie jongeren waren op de terugweg van megadancing Cap'Tain in Rumes, nadat de toegang hen was geweigerd. Om nog onbekende reden verloor de bestuurder de controle over het stuur. Eerst reed hij tegen een elektriciteitspaal, nadien tegen de hoek van een gevel.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de bestuurder nog in leven, maar even later bezweek hij aan zijn verwondingen. De twee passagiers moesten met verscheidene zware letsels overgebracht worden naar een ziekenhuis in Doornik.

DOORNIK 26/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu