Man uit Riemst om het leven gekomen bij frontale aanrijding in Zichen-Zussen-Bolder

 Man uit Riemst om het leven gekomen bij frontale aanrijding in Zichen-Zussen-Bolder

Bij een frontale botsing in Zichen-Zussen-Bolder (Riemst) is dinsdagnamiddag een 40-jarige man uit Riemst om het leven gekomen. Het verkeersongeval gebeurde kort voor 17 uur in de Gielenstraat. Twee voertuigen kwamen om een onbekende reden frontaal met elkaar in aanrijding.

De 40-jarige man uit Riemst overleed ter plaatse. In de andere auto liep een dertiger uit Riemst kwetsuren op. Het parket van Limburg, afdeling Tongeren, stuurde een verkeersdeskundige naar de plaats van de aanrijding om de omstandigheden verder te onderzoeken.

RIEMST 06/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u