Man riskeert anderhalf jaar cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

 Man riskeert anderhalf jaar cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

Voor de correctionele rechtbank van Leuven heeft de procureur woensdag anderhalf jaar effectieve gevangenisstraf en een rijverbod van drie jaar gevorderd voor Bart D. De 41-jarige man uit Holsbeek staat terecht voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf op 31 januari 2013 in Nieuwrode.

Bart D. reed die avond met zijn terreinwagen achteraan in op Victor Van den bergh. De 57-jarige fietser uit Nieuwrode werd nog naar Gasthuisberg in Leuven gebracht maar overleed korte tijd later. D. draaide even van de weg maar toen hij een fiets zag liggen, maakte hij rechtsomkeer.

Drie dagen later ging hij zich aangeven bij de politie. Uit onderzoek blijkt dat de man aan het sms'en was op het moment van de aanrijding. Dat hij gedronken had, kon niet worden bewezen, wel dat hij te snel reed. Volgens een verkeersdeskundige werkte het achterlicht van de fiets waarschijnlijk niet. Maar de zichtbaarheid werd wel aangetoond door reflectoren op de pedalen.

De verdediging vroeg om een voorwaardelijke straf omdat D. al twee cursussen verkeersveiligheid volgde. Vonnis op 22 april.

LEUVEN 18/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u