Man riskeert anderhalf jaar cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

 Man riskeert anderhalf jaar cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

Voor de correctionele rechtbank van Leuven heeft de procureur woensdag anderhalf jaar effectieve gevangenisstraf en een rijverbod van drie jaar gevorderd voor Bart D. De 41-jarige man uit Holsbeek staat terecht voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf op 31 januari 2013 in Nieuwrode.

Bart D. reed die avond met zijn terreinwagen achteraan in op Victor Van den bergh. De 57-jarige fietser uit Nieuwrode werd nog naar Gasthuisberg in Leuven gebracht maar overleed korte tijd later. D. draaide even van de weg maar toen hij een fiets zag liggen, maakte hij rechtsomkeer.

Drie dagen later ging hij zich aangeven bij de politie. Uit onderzoek blijkt dat de man aan het sms'en was op het moment van de aanrijding. Dat hij gedronken had, kon niet worden bewezen, wel dat hij te snel reed. Volgens een verkeersdeskundige werkte het achterlicht van de fiets waarschijnlijk niet. Maar de zichtbaarheid werd wel aangetoond door reflectoren op de pedalen.

De verdediging vroeg om een voorwaardelijke straf omdat D. al twee cursussen verkeersveiligheid volgde. Vonnis op 22 april.

LEUVEN 18/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u