Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

  Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

Een 24-jarige man uit Bonheiden heeft woensdagnacht op een haar na agenten van de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen (BHK) omvergereden. De man, die gedronken had, werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hem onder strenge voorwaarden vrij, zo meldt het Leuvense parket vrijdag.

Een patrouille van de politiezone BHK merkte op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek een wagen op die een vreemd manoeuvre maakte. De wagen sloeg abrupt linksaf naar de Audenhovenstraat terwijl hij zijn rechterrichtingaanwijzer gebruikte. De politie besloot de wagen te volgen terwijl het voertuig aan hoge snelheid zijn weg voortzette, waarbij de bestuurder regelmatig zijn lichten doofde en aanstak.

De wilde rit eindigde aan een aantal garageboxen in de Korte Bruul, waar de politieagenten de inzittenden van het voertuig sommeerden om uit te stappen. Die gaven daar geen gehoor aan. De bestuurder startte de motor van de auto opnieuw en reed aan hoge snelheid in de richting van de agenten. Die moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

De auto reed van een kleine helling af en crashte uiteindelijk tegen een verlichtingspaal van de spoorlijn Leuven-Mechelen. De twee inzittenden, een 24-jarige uit Bonheiden en een 20-jarige uit Boortmeerbeek, werden gearresteerd. De 24-jarige bestuurder, die gedronken had, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij verklaarde dat hij nooit de bedoeling had om de agenten omver te rijden en werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De passagier mocht beschikken.

LEUVEN 30/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u