Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

  Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

Een 24-jarige man uit Bonheiden heeft woensdagnacht op een haar na agenten van de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen (BHK) omvergereden. De man, die gedronken had, werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hem onder strenge voorwaarden vrij, zo meldt het Leuvense parket vrijdag.

Een patrouille van de politiezone BHK merkte op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek een wagen op die een vreemd manoeuvre maakte. De wagen sloeg abrupt linksaf naar de Audenhovenstraat terwijl hij zijn rechterrichtingaanwijzer gebruikte. De politie besloot de wagen te volgen terwijl het voertuig aan hoge snelheid zijn weg voortzette, waarbij de bestuurder regelmatig zijn lichten doofde en aanstak.

De wilde rit eindigde aan een aantal garageboxen in de Korte Bruul, waar de politieagenten de inzittenden van het voertuig sommeerden om uit te stappen. Die gaven daar geen gehoor aan. De bestuurder startte de motor van de auto opnieuw en reed aan hoge snelheid in de richting van de agenten. Die moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

De auto reed van een kleine helling af en crashte uiteindelijk tegen een verlichtingspaal van de spoorlijn Leuven-Mechelen. De twee inzittenden, een 24-jarige uit Bonheiden en een 20-jarige uit Boortmeerbeek, werden gearresteerd. De 24-jarige bestuurder, die gedronken had, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij verklaarde dat hij nooit de bedoeling had om de agenten omver te rijden en werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De passagier mocht beschikken.

LEUVEN 30/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u