Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

  Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

Een 24-jarige man uit Bonheiden heeft woensdagnacht op een haar na agenten van de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen (BHK) omvergereden. De man, die gedronken had, werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hem onder strenge voorwaarden vrij, zo meldt het Leuvense parket vrijdag.

Een patrouille van de politiezone BHK merkte op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek een wagen op die een vreemd manoeuvre maakte. De wagen sloeg abrupt linksaf naar de Audenhovenstraat terwijl hij zijn rechterrichtingaanwijzer gebruikte. De politie besloot de wagen te volgen terwijl het voertuig aan hoge snelheid zijn weg voortzette, waarbij de bestuurder regelmatig zijn lichten doofde en aanstak.

De wilde rit eindigde aan een aantal garageboxen in de Korte Bruul, waar de politieagenten de inzittenden van het voertuig sommeerden om uit te stappen. Die gaven daar geen gehoor aan. De bestuurder startte de motor van de auto opnieuw en reed aan hoge snelheid in de richting van de agenten. Die moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

De auto reed van een kleine helling af en crashte uiteindelijk tegen een verlichtingspaal van de spoorlijn Leuven-Mechelen. De twee inzittenden, een 24-jarige uit Bonheiden en een 20-jarige uit Boortmeerbeek, werden gearresteerd. De 24-jarige bestuurder, die gedronken had, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij verklaarde dat hij nooit de bedoeling had om de agenten omver te rijden en werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De passagier mocht beschikken.

LEUVEN 30/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u