Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

  Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

Een 24-jarige man uit Bonheiden heeft woensdagnacht op een haar na agenten van de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen (BHK) omvergereden. De man, die gedronken had, werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hem onder strenge voorwaarden vrij, zo meldt het Leuvense parket vrijdag.

Een patrouille van de politiezone BHK merkte op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek een wagen op die een vreemd manoeuvre maakte. De wagen sloeg abrupt linksaf naar de Audenhovenstraat terwijl hij zijn rechterrichtingaanwijzer gebruikte. De politie besloot de wagen te volgen terwijl het voertuig aan hoge snelheid zijn weg voortzette, waarbij de bestuurder regelmatig zijn lichten doofde en aanstak.

De wilde rit eindigde aan een aantal garageboxen in de Korte Bruul, waar de politieagenten de inzittenden van het voertuig sommeerden om uit te stappen. Die gaven daar geen gehoor aan. De bestuurder startte de motor van de auto opnieuw en reed aan hoge snelheid in de richting van de agenten. Die moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

De auto reed van een kleine helling af en crashte uiteindelijk tegen een verlichtingspaal van de spoorlijn Leuven-Mechelen. De twee inzittenden, een 24-jarige uit Bonheiden en een 20-jarige uit Boortmeerbeek, werden gearresteerd. De 24-jarige bestuurder, die gedronken had, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij verklaarde dat hij nooit de bedoeling had om de agenten omver te rijden en werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De passagier mocht beschikken.

LEUVEN 30/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u