Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

  Man rijdt in op agenten in Boortmeerbeek

Een 24-jarige man uit Bonheiden heeft woensdagnacht op een haar na agenten van de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen (BHK) omvergereden. De man, die gedronken had, werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hem onder strenge voorwaarden vrij, zo meldt het Leuvense parket vrijdag.

Een patrouille van de politiezone BHK merkte op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek een wagen op die een vreemd manoeuvre maakte. De wagen sloeg abrupt linksaf naar de Audenhovenstraat terwijl hij zijn rechterrichtingaanwijzer gebruikte. De politie besloot de wagen te volgen terwijl het voertuig aan hoge snelheid zijn weg voortzette, waarbij de bestuurder regelmatig zijn lichten doofde en aanstak.

De wilde rit eindigde aan een aantal garageboxen in de Korte Bruul, waar de politieagenten de inzittenden van het voertuig sommeerden om uit te stappen. Die gaven daar geen gehoor aan. De bestuurder startte de motor van de auto opnieuw en reed aan hoge snelheid in de richting van de agenten. Die moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

De auto reed van een kleine helling af en crashte uiteindelijk tegen een verlichtingspaal van de spoorlijn Leuven-Mechelen. De twee inzittenden, een 24-jarige uit Bonheiden en een 20-jarige uit Boortmeerbeek, werden gearresteerd. De 24-jarige bestuurder, die gedronken had, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij verklaarde dat hij nooit de bedoeling had om de agenten omver te rijden en werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten. De passagier mocht beschikken.

LEUVEN 30/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u