Man (28) kritiek na botsing tegen verlichtingspaal

 Man (28) kritiek na botsing tegen verlichtingspaal

Bij een zwaar verkeersongeval in de Moerstraat in het Oost-Vlaamse Kaprijke is een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket. Twee weken terug vond er reeds een dodelijk verkeersongeval plaats op diezelfde locatie.

De 28-jarige bestuurder verloor in de bocht de controle over het stuur en kwam tegen een verlichtingspaal terecht. Hij verkeert in levensgevaar. Het parket Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan die concludeerde dat de bestuurder aan een te hoge snelheid reed die vermoedelijk aan de grondslag lag van het ongeval.

Twee weken terug vond er reeds een dodelijk verkeersongeval plaats op diezelfde locatie. Toen kwam er een 27-jarige man uit Eeklo om het leven toen hij in een woning reed.

KAPRIJKE 21/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u