Louis Talpe opnieuw veroordeeld voor fikse snelheidsovertreding

 Louis Talpe opnieuw veroordeeld voor fikse snelheidsovertreding

De Brugse politierechter heeft acteur Louis Talpe (33) veroordeeld tot een geldboete van 900 euro en een rijverbod van 45 dagen. De acteur, vooral bekend om zijn rol van Mega Toby, werd geflitst aan 145 per uur waar hij 90 mocht. De acteur haastte zich die dag naar een opname van de vtm-serie "Aspe".

Op 7 februari reed Louis Talpe vanuit zijn woonplaats Antwerpen langs de N49 richting Knokke. Ter hoogte van Damme werd hij geflitst aan een snelheid van 145 kilometer per uur. De rechter merkte op dat de acteur al meerdere rijverboden opliep. "Ik weet trouwens dat hij enkele maanden geleden in Aalst ook al veroordeeld is voor overdreven snelheid, ik lees ook de kranten", sprak de rechter.

De verdediging vroeg om begrip voor de specifieke situatie van de acteur. "Hij heeft in 2014 zowat iedere opdracht uit binnen- en buitenland aanvaard. Op een jaar rijdt mijn cliënt 60.000 tot 70.000 kilometer." Die bewuste dag was Louis Talpe net geland op de luchthaven van Zaventem. Hij moest eerst nog langs zijn woning in Antwerpen en dreigde te laat in Brugge te zijn voor de opnames van Aspe. 

BRUGGE 09/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu