Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

 Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

Bij verschillende verkeerscontroles zaterdagnacht betrapte de Leuvense lokale politie 27 bestuurders die te veel hadden gedronken en 3 die onder invloed waren van drugs. Van 5 chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. En 69 bestuurders die te snel reden, mogen zich de komende dagen aan een boete verwachten, of een dagvaarding om voor de politierechtbank te verschijnen. De snelste van hen reed 101 km/h op een plaats waar slechts 50 km/h mag gereden worden.

De verkeersdienst van de Leuvense politie controleerde zaterdagavond en -nacht - van 18.30 uur tot 02.30 uur - eerst in de Brouwersstraat en de Donkerstraat, en daarna op het Engels Plein. 341 bestuurders moesten een alcohol- of drugstest afleggen en 15 van hen hadden een glaasje te veel op. Één bestuurder was onder invloed van drugs. Deze laatste moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Een flitswagen controleerde ook de snelheid in de Donkerstraat en op de Kolonel Begaultlaan. 44 van de 759 bestuurders die gecontroleerd werden, reden er sneller dan de toegelaten 50 km/h. Één chauffeur reed in de Donkerstraat 101 km/h, een andere op de Kolonel Begaultlaan 87 km/h.

Daarenboven nam de Leuvense lokale politie, samen met verschillende politiezones uit de provincie en de federale wegpolitie, ook deel aan een "focus-actie", die behalve op veiliger verkeer ook gericht is op o.m. het voorkomen van inbraken. Op de Meerdaalboslaan in Leuven en op de Staatsbaan in Lubbeek controleerde de politie 148 chauffeurs, van wie er 12 te veel gedronken hadden en 2 onder invloed van drugs achter het stuur zaten. De flitswagen controleerde dan weer 241 wagens, waarvan er 25 sneller reden dan de maximumsnelheid van 70 km/h.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u