Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

 Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

Bij verschillende verkeerscontroles zaterdagnacht betrapte de Leuvense lokale politie 27 bestuurders die te veel hadden gedronken en 3 die onder invloed waren van drugs. Van 5 chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. En 69 bestuurders die te snel reden, mogen zich de komende dagen aan een boete verwachten, of een dagvaarding om voor de politierechtbank te verschijnen. De snelste van hen reed 101 km/h op een plaats waar slechts 50 km/h mag gereden worden.

De verkeersdienst van de Leuvense politie controleerde zaterdagavond en -nacht - van 18.30 uur tot 02.30 uur - eerst in de Brouwersstraat en de Donkerstraat, en daarna op het Engels Plein. 341 bestuurders moesten een alcohol- of drugstest afleggen en 15 van hen hadden een glaasje te veel op. Één bestuurder was onder invloed van drugs. Deze laatste moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Een flitswagen controleerde ook de snelheid in de Donkerstraat en op de Kolonel Begaultlaan. 44 van de 759 bestuurders die gecontroleerd werden, reden er sneller dan de toegelaten 50 km/h. Één chauffeur reed in de Donkerstraat 101 km/h, een andere op de Kolonel Begaultlaan 87 km/h.

Daarenboven nam de Leuvense lokale politie, samen met verschillende politiezones uit de provincie en de federale wegpolitie, ook deel aan een "focus-actie", die behalve op veiliger verkeer ook gericht is op o.m. het voorkomen van inbraken. Op de Meerdaalboslaan in Leuven en op de Staatsbaan in Lubbeek controleerde de politie 148 chauffeurs, van wie er 12 te veel gedronken hadden en 2 onder invloed van drugs achter het stuur zaten. De flitswagen controleerde dan weer 241 wagens, waarvan er 25 sneller reden dan de maximumsnelheid van 70 km/h.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u