Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

 Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

Bij verschillende verkeerscontroles zaterdagnacht betrapte de Leuvense lokale politie 27 bestuurders die te veel hadden gedronken en 3 die onder invloed waren van drugs. Van 5 chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. En 69 bestuurders die te snel reden, mogen zich de komende dagen aan een boete verwachten, of een dagvaarding om voor de politierechtbank te verschijnen. De snelste van hen reed 101 km/h op een plaats waar slechts 50 km/h mag gereden worden.

De verkeersdienst van de Leuvense politie controleerde zaterdagavond en -nacht - van 18.30 uur tot 02.30 uur - eerst in de Brouwersstraat en de Donkerstraat, en daarna op het Engels Plein. 341 bestuurders moesten een alcohol- of drugstest afleggen en 15 van hen hadden een glaasje te veel op. Één bestuurder was onder invloed van drugs. Deze laatste moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Een flitswagen controleerde ook de snelheid in de Donkerstraat en op de Kolonel Begaultlaan. 44 van de 759 bestuurders die gecontroleerd werden, reden er sneller dan de toegelaten 50 km/h. Één chauffeur reed in de Donkerstraat 101 km/h, een andere op de Kolonel Begaultlaan 87 km/h.

Daarenboven nam de Leuvense lokale politie, samen met verschillende politiezones uit de provincie en de federale wegpolitie, ook deel aan een "focus-actie", die behalve op veiliger verkeer ook gericht is op o.m. het voorkomen van inbraken. Op de Meerdaalboslaan in Leuven en op de Staatsbaan in Lubbeek controleerde de politie 148 chauffeurs, van wie er 12 te veel gedronken hadden en 2 onder invloed van drugs achter het stuur zaten. De flitswagen controleerde dan weer 241 wagens, waarvan er 25 sneller reden dan de maximumsnelheid van 70 km/h.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u