Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

 Leuvense politie betrapt 30 bestuurders onder invloed en 69 hardrijders

Bij verschillende verkeerscontroles zaterdagnacht betrapte de Leuvense lokale politie 27 bestuurders die te veel hadden gedronken en 3 die onder invloed waren van drugs. Van 5 chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. En 69 bestuurders die te snel reden, mogen zich de komende dagen aan een boete verwachten, of een dagvaarding om voor de politierechtbank te verschijnen. De snelste van hen reed 101 km/h op een plaats waar slechts 50 km/h mag gereden worden.

De verkeersdienst van de Leuvense politie controleerde zaterdagavond en -nacht - van 18.30 uur tot 02.30 uur - eerst in de Brouwersstraat en de Donkerstraat, en daarna op het Engels Plein. 341 bestuurders moesten een alcohol- of drugstest afleggen en 15 van hen hadden een glaasje te veel op. Één bestuurder was onder invloed van drugs. Deze laatste moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Een flitswagen controleerde ook de snelheid in de Donkerstraat en op de Kolonel Begaultlaan. 44 van de 759 bestuurders die gecontroleerd werden, reden er sneller dan de toegelaten 50 km/h. Één chauffeur reed in de Donkerstraat 101 km/h, een andere op de Kolonel Begaultlaan 87 km/h.

Daarenboven nam de Leuvense lokale politie, samen met verschillende politiezones uit de provincie en de federale wegpolitie, ook deel aan een "focus-actie", die behalve op veiliger verkeer ook gericht is op o.m. het voorkomen van inbraken. Op de Meerdaalboslaan in Leuven en op de Staatsbaan in Lubbeek controleerde de politie 148 chauffeurs, van wie er 12 te veel gedronken hadden en 2 onder invloed van drugs achter het stuur zaten. De flitswagen controleerde dan weer 241 wagens, waarvan er 25 sneller reden dan de maximumsnelheid van 70 km/h.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u