Leuvens gerecht doet oproep naar getuigen voor dodelijk ongeval Haacht

  Leuvens gerecht doet oproep naar getuigen voor dodelijk ongeval Haacht

In het kader van het onderzoek naar het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf dat zich afgelopen nacht voordeed in Haacht, doet het Leuvense gerecht een oproep naar mogelijke getuigen. Het gaat dan zowel om mensen die meer informatie hebben over het ongeval of het betrokken voertuig als om garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het betrokken voertuig wordt gevraagd zich te melden. Bij het ongeval kwam een 16-jarige jongen uit Keerbergen om het leven en raakte een 15-jarige jongen uit Haacht lichtgewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 01.42 uur in de Stationsstraat in Haacht toen de twee jongens op weg waren naar huis na een bioscoopbezoek in Leuven. Ze kwamen uit de richting van Kampenhout en reden op het fietspad in de richting van Haacht-centrum toen ze ter hoogte van huisnummer 182 langs achter werden aangereden door een onbekend voertuig. De 15-jarige jongen uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond terwijl zijn 16-jarige vriend uit Keerbergen een 20-tal meter werd meegesleurd en zwaargewond raakte. De jongen overleed later in het ziekenhuis.

Het aanrijdende voertuig, mogelijks van donkere kleur, vluchtte in de richting van Haacht-centrum. Het onderzoek naar de feiten is volop lopende. Daarbij worden onder meer sporen die op de plaats van het ongeval werden aangetroffen, onderzocht maar onderzoeksrechter en parket zijn ook op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen geven over het ongeval en/of over het voertuig. Daarnaast vragen zij vragen speciale aandacht aan garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het aanrijdende voertuig wordt gevraagd zich te melden.

Het onderzoek wordt gevoerd door de politie van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen.

LEUVEN 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u