Leuvens gerecht doet oproep naar getuigen voor dodelijk ongeval Haacht

  Leuvens gerecht doet oproep naar getuigen voor dodelijk ongeval Haacht

In het kader van het onderzoek naar het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf dat zich afgelopen nacht voordeed in Haacht, doet het Leuvense gerecht een oproep naar mogelijke getuigen. Het gaat dan zowel om mensen die meer informatie hebben over het ongeval of het betrokken voertuig als om garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het betrokken voertuig wordt gevraagd zich te melden. Bij het ongeval kwam een 16-jarige jongen uit Keerbergen om het leven en raakte een 15-jarige jongen uit Haacht lichtgewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 01.42 uur in de Stationsstraat in Haacht toen de twee jongens op weg waren naar huis na een bioscoopbezoek in Leuven. Ze kwamen uit de richting van Kampenhout en reden op het fietspad in de richting van Haacht-centrum toen ze ter hoogte van huisnummer 182 langs achter werden aangereden door een onbekend voertuig. De 15-jarige jongen uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond terwijl zijn 16-jarige vriend uit Keerbergen een 20-tal meter werd meegesleurd en zwaargewond raakte. De jongen overleed later in het ziekenhuis.

Het aanrijdende voertuig, mogelijks van donkere kleur, vluchtte in de richting van Haacht-centrum. Het onderzoek naar de feiten is volop lopende. Daarbij worden onder meer sporen die op de plaats van het ongeval werden aangetroffen, onderzocht maar onderzoeksrechter en parket zijn ook op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen geven over het ongeval en/of over het voertuig. Daarnaast vragen zij vragen speciale aandacht aan garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het aanrijdende voertuig wordt gevraagd zich te melden.

Het onderzoek wordt gevoerd door de politie van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen.

LEUVEN 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u