Leuvens gerecht doet oproep naar getuigen voor dodelijk ongeval Haacht

  Leuvens gerecht doet oproep naar getuigen voor dodelijk ongeval Haacht

In het kader van het onderzoek naar het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf dat zich afgelopen nacht voordeed in Haacht, doet het Leuvense gerecht een oproep naar mogelijke getuigen. Het gaat dan zowel om mensen die meer informatie hebben over het ongeval of het betrokken voertuig als om garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het betrokken voertuig wordt gevraagd zich te melden. Bij het ongeval kwam een 16-jarige jongen uit Keerbergen om het leven en raakte een 15-jarige jongen uit Haacht lichtgewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 01.42 uur in de Stationsstraat in Haacht toen de twee jongens op weg waren naar huis na een bioscoopbezoek in Leuven. Ze kwamen uit de richting van Kampenhout en reden op het fietspad in de richting van Haacht-centrum toen ze ter hoogte van huisnummer 182 langs achter werden aangereden door een onbekend voertuig. De 15-jarige jongen uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond terwijl zijn 16-jarige vriend uit Keerbergen een 20-tal meter werd meegesleurd en zwaargewond raakte. De jongen overleed later in het ziekenhuis.

Het aanrijdende voertuig, mogelijks van donkere kleur, vluchtte in de richting van Haacht-centrum. Het onderzoek naar de feiten is volop lopende. Daarbij worden onder meer sporen die op de plaats van het ongeval werden aangetroffen, onderzocht maar onderzoeksrechter en parket zijn ook op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen geven over het ongeval en/of over het voertuig. Daarnaast vragen zij vragen speciale aandacht aan garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het aanrijdende voertuig wordt gevraagd zich te melden.

Het onderzoek wordt gevoerd door de politie van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen.

LEUVEN 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u