Leuven trekt 825.000 euro uit voor nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven

 Leuven trekt 825.000 euro uit voor nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven

De stad Leuven trekt 825.000 euro uit voor de bouw van een fietsspiraal die de bestaande fietsbrug over het station verbindt met het Martelarenplein. Hierdoor ontstaat een nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en het Leuvense stadscentrum. De werken zullen in september 2016 kunnen starten als de NMBS klaar is met de renovatiewerken aan het seinhuis. De nieuwe fietsspiraal zal wellicht eind 2017 of begin 2018 in gebruik kunnen genomen worden.

Bij de renovatie van het Leuvens station werd enkele jaren geleden een brug over het station in gebruik genomen die toegang verleent tot de perrons. Om een fietsverbinding te realiseren tussen deze brug en het Martelarenplein voor het station organiseerde de stad Leuven een architectuurwedstrijd. De opdracht was een constructie te ontwerpen die paste in het straatbeeld, befietsbaar was, met zo weinig mogelijk conflicten tussen voetgangers en fietsers.

De jury koos uiteindelijk voor het ontwerp van het architectenbureau Greisch Ingénierie uit Luik. Door middel van een dubbele lus konden de ontwerpers de hellingsgraad beperken tot maximaal 4 procent zodat niet enkel fietsers vlot naar boven zullen kunnen rijden, maar ook mensen met een rolstoel of bakfiets. De ontwerpers slaagden er bovendien in om de bestaande trapstructuur tussen het Martelarenplein en het stadskantoor te integreren in hun plannen, zodat deze slechts voor een beperkt deel zal moeten aangepast worden.

LEUVEN 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u