Leuven trekt 825.000 euro uit voor nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven

 Leuven trekt 825.000 euro uit voor nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven

De stad Leuven trekt 825.000 euro uit voor de bouw van een fietsspiraal die de bestaande fietsbrug over het station verbindt met het Martelarenplein. Hierdoor ontstaat een nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en het Leuvense stadscentrum. De werken zullen in september 2016 kunnen starten als de NMBS klaar is met de renovatiewerken aan het seinhuis. De nieuwe fietsspiraal zal wellicht eind 2017 of begin 2018 in gebruik kunnen genomen worden.

Bij de renovatie van het Leuvens station werd enkele jaren geleden een brug over het station in gebruik genomen die toegang verleent tot de perrons. Om een fietsverbinding te realiseren tussen deze brug en het Martelarenplein voor het station organiseerde de stad Leuven een architectuurwedstrijd. De opdracht was een constructie te ontwerpen die paste in het straatbeeld, befietsbaar was, met zo weinig mogelijk conflicten tussen voetgangers en fietsers.

De jury koos uiteindelijk voor het ontwerp van het architectenbureau Greisch Ingénierie uit Luik. Door middel van een dubbele lus konden de ontwerpers de hellingsgraad beperken tot maximaal 4 procent zodat niet enkel fietsers vlot naar boven zullen kunnen rijden, maar ook mensen met een rolstoel of bakfiets. De ontwerpers slaagden er bovendien in om de bestaande trapstructuur tussen het Martelarenplein en het stadskantoor te integreren in hun plannen, zodat deze slechts voor een beperkt deel zal moeten aangepast worden.

LEUVEN 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u