Leuven trekt 825.000 euro uit voor nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven

 Leuven trekt 825.000 euro uit voor nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven

De stad Leuven trekt 825.000 euro uit voor de bouw van een fietsspiraal die de bestaande fietsbrug over het station verbindt met het Martelarenplein. Hierdoor ontstaat een nieuwe fietsverbinding tussen Kessel-Lo en het Leuvense stadscentrum. De werken zullen in september 2016 kunnen starten als de NMBS klaar is met de renovatiewerken aan het seinhuis. De nieuwe fietsspiraal zal wellicht eind 2017 of begin 2018 in gebruik kunnen genomen worden.

Bij de renovatie van het Leuvens station werd enkele jaren geleden een brug over het station in gebruik genomen die toegang verleent tot de perrons. Om een fietsverbinding te realiseren tussen deze brug en het Martelarenplein voor het station organiseerde de stad Leuven een architectuurwedstrijd. De opdracht was een constructie te ontwerpen die paste in het straatbeeld, befietsbaar was, met zo weinig mogelijk conflicten tussen voetgangers en fietsers.

De jury koos uiteindelijk voor het ontwerp van het architectenbureau Greisch Ingénierie uit Luik. Door middel van een dubbele lus konden de ontwerpers de hellingsgraad beperken tot maximaal 4 procent zodat niet enkel fietsers vlot naar boven zullen kunnen rijden, maar ook mensen met een rolstoel of bakfiets. De ontwerpers slaagden er bovendien in om de bestaande trapstructuur tussen het Martelarenplein en het stadskantoor te integreren in hun plannen, zodat deze slechts voor een beperkt deel zal moeten aangepast worden.

LEUVEN 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u