La moitié des corps de police affecte trop peu de personnel à la sécurité routière

 La moitié des corps de police affecte trop peu de personnel à la sécurité routière

Seule la moitié des corps de police respecte la norme de 8% du personnel affecté à des missions de circulation, ressort-il d'une enquête de la Fondation flamande en matière de transport et de mobilité (Vlaamse Stichting Verkeerskunde, VSV), à laquelle ont participé 65 responsables de la circulation routière des polices locales bruxelloise et flamande ainsi que de la police fédérale.

Même certaines zones de police qui indiquent placer la sécurité routière en priorité sont en dessous de la norme de 8% instaurée en 2009.

Par ailleurs, 45% des zones de police ne collaborent pas avec d'autres zones en la matière.

Les répondants ont pointé le manque de moyens de la police: quatre sur dix (44%) estiment les moyens et les effectifs actuels insuffisants afin de mener une politique de sécurité routière efficace.

En outre, le traitement judiciaire des infractions est source de frustration pour de nombreux répondants.

ANVERS 26/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u