Kwart Belgische bestuurders soms achter stuur met teveel alcohol in het bloed

 Kwart Belgische bestuurders soms achter stuur met teveel alcohol in het bloed

Ongeveer 25 procent van de Belgische autobestuurders kruipt wel eens achter het stuur met een glaasje teveel op. En daarmee liggen wij Belgen ver boven het Europees gemiddelde van 12 procent. Dat is gebleken uit de Europese barometer van verantwoord rijgedrag, een onderzoek uitgevoerd door de Franse stichting Vinci Autoroutes in 10 Europese landen. Enkel Griekenland doet het slechter met 29 procent.

Er werden voor dit onderzoek per deelnemend land telkens een duizendtal mensen online ondervraagd. Naast België en Griekenland deden ook Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Zweden, Polen en Nederland mee. Als de Belgische resultaten vergeleken worden met die van de andere Europese landen, dan scoort ons land doorgaans rond het gemiddelde. Het valt wel op dat 48 procent van de Belgen zichzelf "hoffelijk" noemt, tegenover een Europees gemiddelde van slechts 26 procent. Nochtans vertoont het rijgedrag van de Belgische automobilisten volgens het onderzoek enkele opmerkelijke negatieve uitschieters. Zo verklaart 37 procent van de Belgen wel eens al rijdend e-mails of sms'jes te lezen of versturen. België scoort daarmee slechter dan de andere landen, ruim boven het Europees gemiddelde (26 procent). Ook nemen Belgische bestuurders minder vaak gas terug wanneer ze wegwerkzaamheden naderen, namelijk 68 procent en dit in vergelijking met een Europees gemiddelde van 55 procent.

Maar Belgische bestuurders geven op één vlak dan weer wel het goede voorbeeld. Ongeveer 83 procent van de Belgen last tijdens een lange rit een rustpauze in. Gemiddeld neemt slechts 57 procent van de Europese bestuurders de tijd voor een deugddoende siësta.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u