Kwart Belgische bestuurders soms achter stuur met teveel alcohol in het bloed

 Kwart Belgische bestuurders soms achter stuur met teveel alcohol in het bloed

Ongeveer 25 procent van de Belgische autobestuurders kruipt wel eens achter het stuur met een glaasje teveel op. En daarmee liggen wij Belgen ver boven het Europees gemiddelde van 12 procent. Dat is gebleken uit de Europese barometer van verantwoord rijgedrag, een onderzoek uitgevoerd door de Franse stichting Vinci Autoroutes in 10 Europese landen. Enkel Griekenland doet het slechter met 29 procent.

Er werden voor dit onderzoek per deelnemend land telkens een duizendtal mensen online ondervraagd. Naast België en Griekenland deden ook Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Zweden, Polen en Nederland mee. Als de Belgische resultaten vergeleken worden met die van de andere Europese landen, dan scoort ons land doorgaans rond het gemiddelde. Het valt wel op dat 48 procent van de Belgen zichzelf "hoffelijk" noemt, tegenover een Europees gemiddelde van slechts 26 procent. Nochtans vertoont het rijgedrag van de Belgische automobilisten volgens het onderzoek enkele opmerkelijke negatieve uitschieters. Zo verklaart 37 procent van de Belgen wel eens al rijdend e-mails of sms'jes te lezen of versturen. België scoort daarmee slechter dan de andere landen, ruim boven het Europees gemiddelde (26 procent). Ook nemen Belgische bestuurders minder vaak gas terug wanneer ze wegwerkzaamheden naderen, namelijk 68 procent en dit in vergelijking met een Europees gemiddelde van 55 procent.

Maar Belgische bestuurders geven op één vlak dan weer wel het goede voorbeeld. Ongeveer 83 procent van de Belgen last tijdens een lange rit een rustpauze in. Gemiddeld neemt slechts 57 procent van de Europese bestuurders de tijd voor een deugddoende siësta.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u