Kilometerheffing - Waals Parlement keurt aanpassing samenwerkingsakkoord goed

 Kilometerheffing - Waals Parlement keurt aanpassing samenwerkingsakkoord goed

De meerderheid in het Waals Parlement keurde de aanpassing aan het samenwerkingsakkoord tussen de 3 gewesten over de kilometerheffing voor vrachtwagens goed. De oppositie had de plenaire vergadering gevraagd uit protest tegen het gebrek aan openheid door de regering over de conventie tussen het interregionaal orgaan Viapasse en de private operator Satellic.

Deze aanpassing moet het mogelijk maken dat de tarieven verschillen naargelang de plaats en het tijdstip waarop men rijdt. Voor de MR, die in Wallonië in de oppositie zit, gaat het om belangrijke aanpassingen die kunnen leiden tot concurrentie tussen de gewesten, wat in het nadeel van de Waalse kmo's kan spelen. Maar de liberalen zijn vooral kwaad omdat de Waalse regering weigerde alle bijlagen van de conventie tussen Viapasse en Satellic vrij te geven. Er was slechts één van de 21 bijlagen beschikbaar.

Jean-Luc Crucke (MR) drong erop aan dat men de stemming zou uitstellen wegens het gebrek aan transparantie, maar die vraag werd bij zitten en opstaan, meerderheid tegen oppositie, afgewezen. De MR verliet daarop de zaal, gevolgd door Ecolo, PVDA en PP. Daarom keurde de PS-cdH-meerderheid de tekst unaniem goed.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u