Kettingbotsing Zonnebeke - 74 bestuurders gedagvaard na kettingbotsing

 Kettingbotsing Zonnebeke - 74 bestuurders gedagvaard na kettingbotsing

74 bestuurders zijn gedagvaard na de drievoudige kettingbotsing op de A19 ter hoogte van Zonnebeke, eind 2013. Dat meldt het parket West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Het onderzoek is nu volledig afgerond.

De bestuurders zijn uitgenodigd voor een speciale inleidende zitting op 14 april op de politierechtbank van Ieper. De inbreuken zijn: het voeren van onaangepaste snelheid, onopzettelijke slagen en verwondingen en onopzettelijke doodslag.

Op 3 december 2013 waren er ter hoogte van Zonnebeke drie kettingbotsingen waar ruim 130 voertuigen bij betrokken raakten. Twee mensen lieten daarbij het leven. De oorzaak was de plotse dicht mist die over de autostrade hing. Het provinciale rampenplan was toen een tijdlang van kracht. 

IEPER 13/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u