Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

 Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

Bij een aanrijding met een lijnbus is zaterdagnamiddag een jongen van 8 ernstig gewond geraakt. Dat melden Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn West-Vlaanderen. Het slachtoffertje kwam met zijn been onder een achterwiel van de bus terecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.40 uur op de E. Moreauxlaan in Oostende.

Het jongentje was aan het spelen met een bal. Toen die op de weg rolde, liep het jongentje zonder kijken de straat op. Net op dat moment kwam een bus aangereden. De bestuurster heeft onmiddellijk een uitwijkmanoeuver ingezet. Zo kon vermeden worden dat het slachtoffer vooraan onder de bus terecht kon. Helaas raakte het jongentje wel met een been onder een achterwiel van de bus.

"Zowel de hulpdiensten als onze wachtdiensten zijn onmiddellijk ter plaatse gekomen," zegt Debruyne. "We hopen natuurlijk om een zo spoedig mogelijk herstel van het slachtoffer." Een tiental passagiers die op de bus zaten, werden met een vervangbus naar hun bestemming gebracht.

De E. Moreauxlaan was ter hoogte van het ongeval enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Er werd geen parketdeskundige ter plaatse gestuurd, meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen nog.

OOSTENDE 25/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u