Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

 Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

Bij een aanrijding met een lijnbus is zaterdagnamiddag een jongen van 8 ernstig gewond geraakt. Dat melden Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn West-Vlaanderen. Het slachtoffertje kwam met zijn been onder een achterwiel van de bus terecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.40 uur op de E. Moreauxlaan in Oostende.

Het jongentje was aan het spelen met een bal. Toen die op de weg rolde, liep het jongentje zonder kijken de straat op. Net op dat moment kwam een bus aangereden. De bestuurster heeft onmiddellijk een uitwijkmanoeuver ingezet. Zo kon vermeden worden dat het slachtoffer vooraan onder de bus terecht kon. Helaas raakte het jongentje wel met een been onder een achterwiel van de bus.

"Zowel de hulpdiensten als onze wachtdiensten zijn onmiddellijk ter plaatse gekomen," zegt Debruyne. "We hopen natuurlijk om een zo spoedig mogelijk herstel van het slachtoffer." Een tiental passagiers die op de bus zaten, werden met een vervangbus naar hun bestemming gebracht.

De E. Moreauxlaan was ter hoogte van het ongeval enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Er werd geen parketdeskundige ter plaatse gestuurd, meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen nog.

OOSTENDE 25/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u