Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

 Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

Bij een aanrijding met een lijnbus is zaterdagnamiddag een jongen van 8 ernstig gewond geraakt. Dat melden Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn West-Vlaanderen. Het slachtoffertje kwam met zijn been onder een achterwiel van de bus terecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.40 uur op de E. Moreauxlaan in Oostende.

Het jongentje was aan het spelen met een bal. Toen die op de weg rolde, liep het jongentje zonder kijken de straat op. Net op dat moment kwam een bus aangereden. De bestuurster heeft onmiddellijk een uitwijkmanoeuver ingezet. Zo kon vermeden worden dat het slachtoffer vooraan onder de bus terecht kon. Helaas raakte het jongentje wel met een been onder een achterwiel van de bus.

"Zowel de hulpdiensten als onze wachtdiensten zijn onmiddellijk ter plaatse gekomen," zegt Debruyne. "We hopen natuurlijk om een zo spoedig mogelijk herstel van het slachtoffer." Een tiental passagiers die op de bus zaten, werden met een vervangbus naar hun bestemming gebracht.

De E. Moreauxlaan was ter hoogte van het ongeval enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Er werd geen parketdeskundige ter plaatse gestuurd, meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen nog.

OOSTENDE 25/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u