Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

 Jongentje zwaargewond na aanrijding met lijnbus

Bij een aanrijding met een lijnbus is zaterdagnamiddag een jongen van 8 ernstig gewond geraakt. Dat melden Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn West-Vlaanderen. Het slachtoffertje kwam met zijn been onder een achterwiel van de bus terecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.40 uur op de E. Moreauxlaan in Oostende.

Het jongentje was aan het spelen met een bal. Toen die op de weg rolde, liep het jongentje zonder kijken de straat op. Net op dat moment kwam een bus aangereden. De bestuurster heeft onmiddellijk een uitwijkmanoeuver ingezet. Zo kon vermeden worden dat het slachtoffer vooraan onder de bus terecht kon. Helaas raakte het jongentje wel met een been onder een achterwiel van de bus.

"Zowel de hulpdiensten als onze wachtdiensten zijn onmiddellijk ter plaatse gekomen," zegt Debruyne. "We hopen natuurlijk om een zo spoedig mogelijk herstel van het slachtoffer." Een tiental passagiers die op de bus zaten, werden met een vervangbus naar hun bestemming gebracht.

De E. Moreauxlaan was ter hoogte van het ongeval enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Er werd geen parketdeskundige ter plaatse gestuurd, meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen nog.

OOSTENDE 25/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u