Jonge Irakees wellicht verdronken na verkeersongeval in De Haan

  Jonge Irakees wellicht verdronken na verkeersongeval in De Haan

Na een verkeersongeval in De Haan is woensdagavond het levenloze lichaam van een 19-jarige Irakees in een gracht aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Wellicht is het slachtoffer na het ongeval in de gracht gevallen en verdronken.

Het vreemde ongeval deed zich voor rond 22 uur langs de Brugse Baan in De Haan. De 19-jarige Irakees M. A.-F. en de 19-jarige Afghaan M.H. waren elk met hun eigen wagen naar Oostende aan het terugkeren. Ze werken samen voor hetzelfde bedrijf uit Zeebrugge. Beide bestuurders sneden aan te hoge snelheid een bocht aan en verloren de controle over het stuur.

Het levenloze lichaam van de jonge Irakees werd op enkele meters van zijn wagen in de gracht aangetroffen. Wellicht is het slachtoffer na het ongeval uit zijn voertuig gekropen, in de gracht gevallen en verdronken. Een autopsie zal zekerheid moeten brengen over de doodsoorzaak.

In ieder geval is de jonge man volgens het parket niet overleden aan de gevolgen van de aanrijding met het tweede voertuig. De tweede chauffeur raakte zelfs helemaal niet gewond bij de crash. De Afghaan werd aan een alcoholtest onderworpen, maar die tekende negatief.

DE HAAN 05/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u