Hoge verkeersboete na 1 juli gespreid betalen in Nederland

 Hoge verkeersboete na 1 juli gespreid betalen in Nederland

Vanaf 1 juli is het in Nederland mogelijk om verkeersboetes van 225 euro of hoger in termijnen te betalen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft dat woensdag aan het parlement gemeld.

Dijkhoffs voorganger Fred Teeven was eerder al van plan om dit mogelijk te maken, maar Dijkhoff heeft nu besloten het eerder (per 1 juli) in te voeren. Hij wil daarmee zoveel mogelijk voorkomen dat mensen die wel willen betalen, maar dat niet meteen kunnen, onnodig op kosten worden gejaagd of uiteindelijk 'gegijzeld' worden door het Openbaar Ministerie. Naar schatting zullen jaarlijks 375.000 verkeersovertreders het aanbod krijgen.

Dijkhoff: "Het uitgangspunt is natuurlijk dat boetes betaald moeten worden en het liefst ook zo snel mogelijk, zodat verhogingen, aanmaningen, de inzet van de deurwaarder en gijzeling niet nodig zijn. Door deze maatregel komen we mensen tegemoet, zodat mensen die wel willen, maar niet kunnen betalen, ook hun verkeersboetes kunnen voldoen."

DEN HAAG 29/04 (ANP)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u