Hittegolf: 129 gewestwegen stuk en 600.000 euro schade

 Hittegolf: 129 gewestwegen stuk en 600.000 euro schade

De hittegolf van begin juli heeft op zeker 129 plaatsen in Vlaanderen zware schade veroorzaakt aan de gewestwegen. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat de herstellingskosten op 592.837,15 euro raamt, staat maandag in Het Laatste Nieuws.

Van 30 juni tot en met 5 juli steeg het kwik in Vlaanderen telkens boven de 25 graden. Die hitte zorgde ervoor dat het asfalt en het beton op vele gewestwegen stevig uitzette. Gevolg: tientallen opgestuwde en ingezakte rijbanen, fietspaden en pechstroken. In Oud-Turnhout raakte een vrouw zelfs ernstig gewond toen het wegdek onder haar wagen zowaar 'ontplofte'.

De meeste schade gebeurde aan gewestwegen in Vlaams-Brabant (45) en Limburg (31), zo laat bevoegd minister Ben Weyts weten in een antwoord op een parlementaire vraag van Jan Peumans (N-VA). "Specialisten hebben vastgesteld dat de problemen veelal gebeurden ter hoogte van een overgang tussen asfalt- en betonverharding", zegt aldus minister Weyts. "Het AWV stelt dat meer aandacht voor een correcte uitvoering van uitzetvoegen zulke problemen voortaan kan voorkomen."

BRUSSEL 12/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u