Hittegolf: 129 gewestwegen stuk en 600.000 euro schade

 Hittegolf: 129 gewestwegen stuk en 600.000 euro schade

De hittegolf van begin juli heeft op zeker 129 plaatsen in Vlaanderen zware schade veroorzaakt aan de gewestwegen. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat de herstellingskosten op 592.837,15 euro raamt, staat maandag in Het Laatste Nieuws.

Van 30 juni tot en met 5 juli steeg het kwik in Vlaanderen telkens boven de 25 graden. Die hitte zorgde ervoor dat het asfalt en het beton op vele gewestwegen stevig uitzette. Gevolg: tientallen opgestuwde en ingezakte rijbanen, fietspaden en pechstroken. In Oud-Turnhout raakte een vrouw zelfs ernstig gewond toen het wegdek onder haar wagen zowaar 'ontplofte'.

De meeste schade gebeurde aan gewestwegen in Vlaams-Brabant (45) en Limburg (31), zo laat bevoegd minister Ben Weyts weten in een antwoord op een parlementaire vraag van Jan Peumans (N-VA). "Specialisten hebben vastgesteld dat de problemen veelal gebeurden ter hoogte van een overgang tussen asfalt- en betonverharding", zegt aldus minister Weyts. "Het AWV stelt dat meer aandacht voor een correcte uitvoering van uitzetvoegen zulke problemen voortaan kan voorkomen."

BRUSSEL 12/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u