Hittegolf: 129 gewestwegen stuk en 600.000 euro schade

 Hittegolf: 129 gewestwegen stuk en 600.000 euro schade

De hittegolf van begin juli heeft op zeker 129 plaatsen in Vlaanderen zware schade veroorzaakt aan de gewestwegen. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat de herstellingskosten op 592.837,15 euro raamt, staat maandag in Het Laatste Nieuws.

Van 30 juni tot en met 5 juli steeg het kwik in Vlaanderen telkens boven de 25 graden. Die hitte zorgde ervoor dat het asfalt en het beton op vele gewestwegen stevig uitzette. Gevolg: tientallen opgestuwde en ingezakte rijbanen, fietspaden en pechstroken. In Oud-Turnhout raakte een vrouw zelfs ernstig gewond toen het wegdek onder haar wagen zowaar 'ontplofte'.

De meeste schade gebeurde aan gewestwegen in Vlaams-Brabant (45) en Limburg (31), zo laat bevoegd minister Ben Weyts weten in een antwoord op een parlementaire vraag van Jan Peumans (N-VA). "Specialisten hebben vastgesteld dat de problemen veelal gebeurden ter hoogte van een overgang tussen asfalt- en betonverharding", zegt aldus minister Weyts. "Het AWV stelt dat meer aandacht voor een correcte uitvoering van uitzetvoegen zulke problemen voortaan kan voorkomen."

BRUSSEL 12/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u