Helikopter maakt noodlanding op openbare weg

 Helikopter maakt noodlanding op openbare weg

In Kortrijk heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een helikopter een noodlanding gemaakt op de Stasegemsesteenweg. Een van de twee inzittenden raakte lichtgewond, meldt de Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

Het toestel landde op de Stasegemsesteenweg, ter hoogte van de Hoevestraat, nadat een probleem optrad bij het opstijgen. De schade valt al bij al mee, zegt het parket. Een inzittende raakte lichtgewond.

Opstijgen of landen met een helikopter in de bebouwde kom is normaal gezien niet toegestaan. Maar het parket wil het onderzoek door de luchtvaartpolitie afwachten om te zien wat de twee effectief kan ten laste worden. "Op de weg is alles ondertussen opgelost. Er is geen verkeershinder", geeft politiezone Vlas nog mee.

KORTRIJK 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u