Helft meer buitenlanders betrapt op te snel rijden in België

 Helft meer buitenlanders betrapt op te snel rijden in België

Op de Belgische wegen zijn vorig jaar bijna de helft meer buitenlanders geflitst. Het ging om 323.721 bestuurders, of 44 procent meer dan het jaar voordien, toen de teller uitkwam op 224.536. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS dinsdag te pakken kreeg bij de politie. Reden voor de forse stijging zijn de trajectcontroles. De meeste buitenlanders kennen dat systeem niet.

Koplopers onder de buitenlandse hardrijders zijn de Nederlanders: 97.901 reden te snel op onze wegen. Dan komen de Fransen, met 93.199 overtreders, en de Luxemburgers, goed voor 38.703 boetes.

Veel van die boetes blijven echter onbetaald, omdat de overtreders ze niet eens in de bus krijgen. Lang niet alle landen willen gegevens van hun burgers doorspelen. Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) wil dat alle buitenlandse verkeersovertreders hun boete toch thuis krijgen. Ze maakt daar nu volop werk van: ze wil alle andere Europese landen zo ver krijgen dat ze gegevens van overtreders vrijgeven, zoals dat nu ook al met Frankrijk gebeurt. Galant hoopt dat het parlement de maatregel in september goedkeurt.

Nog maar 160.000 buitenlanders hebben hun snelheidsboete van vorig jaar betaald.

BRUSSEL 28/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u