Helft meer buitenlanders betrapt op te snel rijden in België

 Helft meer buitenlanders betrapt op te snel rijden in België

Op de Belgische wegen zijn vorig jaar bijna de helft meer buitenlanders geflitst. Het ging om 323.721 bestuurders, of 44 procent meer dan het jaar voordien, toen de teller uitkwam op 224.536. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS dinsdag te pakken kreeg bij de politie. Reden voor de forse stijging zijn de trajectcontroles. De meeste buitenlanders kennen dat systeem niet.

Koplopers onder de buitenlandse hardrijders zijn de Nederlanders: 97.901 reden te snel op onze wegen. Dan komen de Fransen, met 93.199 overtreders, en de Luxemburgers, goed voor 38.703 boetes.

Veel van die boetes blijven echter onbetaald, omdat de overtreders ze niet eens in de bus krijgen. Lang niet alle landen willen gegevens van hun burgers doorspelen. Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) wil dat alle buitenlandse verkeersovertreders hun boete toch thuis krijgen. Ze maakt daar nu volop werk van: ze wil alle andere Europese landen zo ver krijgen dat ze gegevens van overtreders vrijgeven, zoals dat nu ook al met Frankrijk gebeurt. Galant hoopt dat het parlement de maatregel in september goedkeurt.

Nog maar 160.000 buitenlanders hebben hun snelheidsboete van vorig jaar betaald.

BRUSSEL 28/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u