Helft meer buitenlanders betrapt op te snel rijden in België

 Helft meer buitenlanders betrapt op te snel rijden in België

Op de Belgische wegen zijn vorig jaar bijna de helft meer buitenlanders geflitst. Het ging om 323.721 bestuurders, of 44 procent meer dan het jaar voordien, toen de teller uitkwam op 224.536. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS dinsdag te pakken kreeg bij de politie. Reden voor de forse stijging zijn de trajectcontroles. De meeste buitenlanders kennen dat systeem niet.

Koplopers onder de buitenlandse hardrijders zijn de Nederlanders: 97.901 reden te snel op onze wegen. Dan komen de Fransen, met 93.199 overtreders, en de Luxemburgers, goed voor 38.703 boetes.

Veel van die boetes blijven echter onbetaald, omdat de overtreders ze niet eens in de bus krijgen. Lang niet alle landen willen gegevens van hun burgers doorspelen. Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) wil dat alle buitenlandse verkeersovertreders hun boete toch thuis krijgen. Ze maakt daar nu volop werk van: ze wil alle andere Europese landen zo ver krijgen dat ze gegevens van overtreders vrijgeven, zoals dat nu ook al met Frankrijk gebeurt. Galant hoopt dat het parlement de maatregel in september goedkeurt.

Nog maar 160.000 buitenlanders hebben hun snelheidsboete van vorig jaar betaald.

BRUSSEL 28/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u