Helft basisscholen doet mee aan "Helm op, fluo top"

 Helft basisscholen doet mee aan "Helm op, fluo top"

Bijna de helft van de Vlaamse basisscholen werkt mee aan de Vlaamse verkeersveiligheidscampagne "Helm op, fluo top". Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Martine Fournier (CD&V) aan minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Fournier is vooral opgetogen dat een minimale inbreng aan middelen een goed resultaat wordt behaald.

Minister Weyts trapte in het begin van het schooljaar dit verkeersproject op gang, waarbij alle basisscholen het dragen van fluokledij en een fietshelmen kunnen aanmoedigen bij hun leerlingen. De oproep wordt goed gevolgd: van de 2.586 basisscholen doen er ongeveer 1.200 mee aan de campagne, goed voor bijna de helft van alle Vlaamse basisscholen. In Antwerpen werken zelfs twee op de drie basisscholen mee aan het project. Limburg hinkt met 28 procent een beetje achterop.

Met deze actie worden leerlingen gestimuleerd via een stickerkaart. Telkens ze een fluohesje of een fietshelm dragen, krijgen ze een sticker. Wie op die manier elke schooldag zijn fluohesje draagt, moet zijn kaart vol hebben tegen de krokusvakantie en kan die inruilen voor tickets voor de Antwerpse Zoo, Planckendael of het Serpentarium in Blankenberge.

Fournier vernam dat de actie iets meer dan 50.000 euro heeft gekost. "Het mag gezegd dat met weinig middelen veel kinderen worden bereikt. De actie mag dan ook als geslaagd worden beschouwd. In de toekomst zie ik zeker mogelijkheden om dit te herhalen. In sommige scholen werken nu alleen enkele klassen mee. Het enthousiasme dat leeft rond deze actie is een stimulans om het project verder te zetten", aldus Fournier.

MENEN 17/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u