Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

 Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 26-jarige man uit Bree veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 6.000 euro, deels met uitstel, voor verschillende diefstallen met inbraak van motorfietsen en mountainbikes, drugsbezit en winkeldiefstallen.

De man werd telkens door de politie in de regio van Kinrooi staande gehouden als hij op een fiets of motor werd opgemerkt. De man staat bekend als een notoire dief van tweewielers. Op 5 mei 2015 stal hij op een oprit in Bree een motorfiets.

Tijdens zijn vlucht kwam hij de politie tegen en probeerde hij te ontkomen door tegen het verkeer in te rijden. Tijdens de zitting zei de man dat hij de (motor)fietsen stal omdat hij ergens naartoe moest gaan. Vorige maand moest hij zich zowel komen verantwoorden voor de diefstal van drie motorfietsen, één pocketbike, één mountainbike en een scooter als voor verschillende diefstallen in een buurtwinkel en bezit van GHB en marihuana.

De procureur omschreef de man tijdens de behandeling als een gevaar voor de maatschappij telkens hij uit de gevangenis komt. Zo heeft hij al een zwaar strafregister met tien correctionele veroordelingen.

Aan zijn slachtoffers moet de man een schadevergoeding van 2.058 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u