Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

 Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 26-jarige man uit Bree veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 6.000 euro, deels met uitstel, voor verschillende diefstallen met inbraak van motorfietsen en mountainbikes, drugsbezit en winkeldiefstallen.

De man werd telkens door de politie in de regio van Kinrooi staande gehouden als hij op een fiets of motor werd opgemerkt. De man staat bekend als een notoire dief van tweewielers. Op 5 mei 2015 stal hij op een oprit in Bree een motorfiets.

Tijdens zijn vlucht kwam hij de politie tegen en probeerde hij te ontkomen door tegen het verkeer in te rijden. Tijdens de zitting zei de man dat hij de (motor)fietsen stal omdat hij ergens naartoe moest gaan. Vorige maand moest hij zich zowel komen verantwoorden voor de diefstal van drie motorfietsen, één pocketbike, één mountainbike en een scooter als voor verschillende diefstallen in een buurtwinkel en bezit van GHB en marihuana.

De procureur omschreef de man tijdens de behandeling als een gevaar voor de maatschappij telkens hij uit de gevangenis komt. Zo heeft hij al een zwaar strafregister met tien correctionele veroordelingen.

Aan zijn slachtoffers moet de man een schadevergoeding van 2.058 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u