Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

 Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 26-jarige man uit Bree veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 6.000 euro, deels met uitstel, voor verschillende diefstallen met inbraak van motorfietsen en mountainbikes, drugsbezit en winkeldiefstallen.

De man werd telkens door de politie in de regio van Kinrooi staande gehouden als hij op een fiets of motor werd opgemerkt. De man staat bekend als een notoire dief van tweewielers. Op 5 mei 2015 stal hij op een oprit in Bree een motorfiets.

Tijdens zijn vlucht kwam hij de politie tegen en probeerde hij te ontkomen door tegen het verkeer in te rijden. Tijdens de zitting zei de man dat hij de (motor)fietsen stal omdat hij ergens naartoe moest gaan. Vorige maand moest hij zich zowel komen verantwoorden voor de diefstal van drie motorfietsen, één pocketbike, één mountainbike en een scooter als voor verschillende diefstallen in een buurtwinkel en bezit van GHB en marihuana.

De procureur omschreef de man tijdens de behandeling als een gevaar voor de maatschappij telkens hij uit de gevangenis komt. Zo heeft hij al een zwaar strafregister met tien correctionele veroordelingen.

Aan zijn slachtoffers moet de man een schadevergoeding van 2.058 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u