Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

 Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 26-jarige man uit Bree veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 6.000 euro, deels met uitstel, voor verschillende diefstallen met inbraak van motorfietsen en mountainbikes, drugsbezit en winkeldiefstallen.

De man werd telkens door de politie in de regio van Kinrooi staande gehouden als hij op een fiets of motor werd opgemerkt. De man staat bekend als een notoire dief van tweewielers. Op 5 mei 2015 stal hij op een oprit in Bree een motorfiets.

Tijdens zijn vlucht kwam hij de politie tegen en probeerde hij te ontkomen door tegen het verkeer in te rijden. Tijdens de zitting zei de man dat hij de (motor)fietsen stal omdat hij ergens naartoe moest gaan. Vorige maand moest hij zich zowel komen verantwoorden voor de diefstal van drie motorfietsen, één pocketbike, één mountainbike en een scooter als voor verschillende diefstallen in een buurtwinkel en bezit van GHB en marihuana.

De procureur omschreef de man tijdens de behandeling als een gevaar voor de maatschappij telkens hij uit de gevangenis komt. Zo heeft hij al een zwaar strafregister met tien correctionele veroordelingen.

Aan zijn slachtoffers moet de man een schadevergoeding van 2.058 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u