Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

 Hardnekkige motordief krijgt drie jaar gevangenisstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 26-jarige man uit Bree veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 6.000 euro, deels met uitstel, voor verschillende diefstallen met inbraak van motorfietsen en mountainbikes, drugsbezit en winkeldiefstallen.

De man werd telkens door de politie in de regio van Kinrooi staande gehouden als hij op een fiets of motor werd opgemerkt. De man staat bekend als een notoire dief van tweewielers. Op 5 mei 2015 stal hij op een oprit in Bree een motorfiets.

Tijdens zijn vlucht kwam hij de politie tegen en probeerde hij te ontkomen door tegen het verkeer in te rijden. Tijdens de zitting zei de man dat hij de (motor)fietsen stal omdat hij ergens naartoe moest gaan. Vorige maand moest hij zich zowel komen verantwoorden voor de diefstal van drie motorfietsen, één pocketbike, één mountainbike en een scooter als voor verschillende diefstallen in een buurtwinkel en bezit van GHB en marihuana.

De procureur omschreef de man tijdens de behandeling als een gevaar voor de maatschappij telkens hij uit de gevangenis komt. Zo heeft hij al een zwaar strafregister met tien correctionele veroordelingen.

Aan zijn slachtoffers moet de man een schadevergoeding van 2.058 euro betalen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u