Halvering van aantal diefstallen aan of uit voertuigen in Leuven

 Halvering van aantal diefstallen aan of uit voertuigen in Leuven

In 2015 heeft de Leuvense politie 291 feiten van diefstal aan of uit een voertuig geregistreerd. Dat is het laagste cijfer van de afgelopen tien jaar. In vergelijking met 2014 gaat het om een daling met liefst 53,2 procent.

In 10 procent van de feiten mislukte de inbraak en bleef het bij een poging. Ook het aantal diefstallen van voertuigen daalde vorig jaar van 56 naar 32.

Er werd vorig jaar vooral ingebroken in personenwagens (150), gevolgd door voertuigen voor meerdere doeleinden (35) en lichte vrachtauto's (29). Vooral boorddocumenten werden gestolen (107), nummerplaten (95), vaste gps-toestellen (44), draagbare gps-toestellen (31), geld of bankkaarten (61) en laptops (13). Vorig jaar waren er een aantal reeksen van diefstallen waarbij vaak dezelfde wagens geviseerd werden.

Bijna de helft van de voertuigen was maximaal 2 jaar oud. De meeste feiten werden 's nachts gepleegd.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u