Halvering van aantal diefstallen aan of uit voertuigen in Leuven

 Halvering van aantal diefstallen aan of uit voertuigen in Leuven

In 2015 heeft de Leuvense politie 291 feiten van diefstal aan of uit een voertuig geregistreerd. Dat is het laagste cijfer van de afgelopen tien jaar. In vergelijking met 2014 gaat het om een daling met liefst 53,2 procent.

In 10 procent van de feiten mislukte de inbraak en bleef het bij een poging. Ook het aantal diefstallen van voertuigen daalde vorig jaar van 56 naar 32.

Er werd vorig jaar vooral ingebroken in personenwagens (150), gevolgd door voertuigen voor meerdere doeleinden (35) en lichte vrachtauto's (29). Vooral boorddocumenten werden gestolen (107), nummerplaten (95), vaste gps-toestellen (44), draagbare gps-toestellen (31), geld of bankkaarten (61) en laptops (13). Vorig jaar waren er een aantal reeksen van diefstallen waarbij vaak dezelfde wagens geviseerd werden.

Bijna de helft van de voertuigen was maximaal 2 jaar oud. De meeste feiten werden 's nachts gepleegd.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u