Groene golf op bijna 70 plaatsen in Vlaanderen

 Groene golf op bijna 70 plaatsen in Vlaanderen

Vlaanderen telt 69 plaatsen met een 'groene golf', waar de verkeerslichten op verschillende kruispunten op elkaar zijn afgestemd om de doorstroming te verbeteren. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke. 

De provincie Antwerpen telt 24 locaties met een groene golf, West-Vlaanderen 14, Limburg 13, Oost-Vlaanderen 10 (waaronder Gent met 22 gecoördineerde kruispunten) en Vlaams-Brabant 8.

Bij de bespreking van zijn beleidsnota in november 2014 noemde N-VA-minister Ben Weyts de groene golf echter wat "voorbijgestreefd". "Ik wil de groene golf nieuw leven inblazen, maar ook verder gaan. Het systeem is eigenlijk voorbijgestreefd, omdat het uitgaat van een constante snelheid", klonk het toen.

De minister suggereerde de mogelijkheid van dynamische verkeerslichten, die zich aanpassen op basis van de reële verkeersstroom en de doorstroming van het openbaar vervoer implementeren.

BRUSSEL 16/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u