Groen voert actie voor eigen alternatief fietsbeleidsplan in Antwerpen

  Groen voert actie voor eigen alternatief fietsbeleidsplan in Antwerpen

Aan het station Antwerpen-Berchem heeft Groen woensdag actie gevoerd tegen "het gebrek aan ambitie" van het huidige Antwerpse fietsbeleidsplan. Volgens Wouter Van Besien, Groen-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, zou het doel moeten zijn om tegen 2024 de helft van de Antwerpenaren zich te laten verplaatsen met de fiets. "Wij pleiten onder meer voor de aanleg van 20 fietssnelwegen uit alle hoeken van de stad en het maximaal conflictvrij maken van alle kruispunten", zegt hij.

Groen-militanten en -verkozenen deelden woensdag ontbijtkoeken uit aan voorbijgangers en -fietsers aan beide ingangen van het station, waar onder meer de fietsostrade Antwerpen-Mechelen passeert. "De fiets is snel, goedkoop én gezond en is dan ook een vervoersmiddel dat goed bij de stad past", stelt Van Besien. "Alleen, in Antwerpen blijven we ter plaatse trappelen. De plannen van het huidige bestuur zijn te vaag en te algemeen om meer mensen aan het fietsen te krijgen."

Groen wil meer concrete engagementen horen van de stad en vraagt de realisatie van 20 fietssnelwegen met brede fietspaden en een vlotte doorstroming vanuit alle hoeken van de stad naar het centrum. "Mensen zullen enkel de fiets nemen als de verbindingen comfortabel en veilig zijn, ook de laatste kilometers in de stad", klinkt het.

De partij stelt verder onder meer een nieuwe wandel- en fietsbrug over de Schelde voor, fietsherstelplaatsen langs de fietsostrades, het aanpassen van verkeerslichten om kruispunten nog meer conflictvrij te maken en het meer en strenger controleren op het naleven van de maximumsnelheid in de zone 30.

ANTWERPEN 21/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u