Groen voert actie voor eigen alternatief fietsbeleidsplan in Antwerpen

  Groen voert actie voor eigen alternatief fietsbeleidsplan in Antwerpen

Aan het station Antwerpen-Berchem heeft Groen woensdag actie gevoerd tegen "het gebrek aan ambitie" van het huidige Antwerpse fietsbeleidsplan. Volgens Wouter Van Besien, Groen-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, zou het doel moeten zijn om tegen 2024 de helft van de Antwerpenaren zich te laten verplaatsen met de fiets. "Wij pleiten onder meer voor de aanleg van 20 fietssnelwegen uit alle hoeken van de stad en het maximaal conflictvrij maken van alle kruispunten", zegt hij.

Groen-militanten en -verkozenen deelden woensdag ontbijtkoeken uit aan voorbijgangers en -fietsers aan beide ingangen van het station, waar onder meer de fietsostrade Antwerpen-Mechelen passeert. "De fiets is snel, goedkoop én gezond en is dan ook een vervoersmiddel dat goed bij de stad past", stelt Van Besien. "Alleen, in Antwerpen blijven we ter plaatse trappelen. De plannen van het huidige bestuur zijn te vaag en te algemeen om meer mensen aan het fietsen te krijgen."

Groen wil meer concrete engagementen horen van de stad en vraagt de realisatie van 20 fietssnelwegen met brede fietspaden en een vlotte doorstroming vanuit alle hoeken van de stad naar het centrum. "Mensen zullen enkel de fiets nemen als de verbindingen comfortabel en veilig zijn, ook de laatste kilometers in de stad", klinkt het.

De partij stelt verder onder meer een nieuwe wandel- en fietsbrug over de Schelde voor, fietsherstelplaatsen langs de fietsostrades, het aanpassen van verkeerslichten om kruispunten nog meer conflictvrij te maken en het meer en strenger controleren op het naleven van de maximumsnelheid in de zone 30.

ANTWERPEN 21/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u