Groen voert actie voor betere mobiliteit tussen Vlaamse Rand en Brussel

 Groen voert actie voor betere mobiliteit tussen Vlaamse Rand en Brussel

De partij Groen voert actie voor een betere mobiliteit tussen de Vlaamse Rand en Brussel. "Pendelaars tussen de Vlaamse Rand en Brussel staan vandaag elke dag in de file. Ook het openbaar vervoer schiet tekort", zeggen Vlaams parlementslid An Moerenhout en Brussels parlementslid Bruno De Lille. Zij vinden dat Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Mobiliteit én de Vlaamse Rand, moet ingrijpen.

De Vlaamse groenen zullen de komende twee weken aan heel wat trein- en busstations in de Vlaamse Rand en Brussel koffiekoeken en flyers uitdelen. Daarmee willen ze niet alleen de gebruikers van het openbaar vervoer bedanken, maar tegelijk ook protesteren tegen het gevoerde mobiliteitsbeleid.

Het is een open deur intrappen, maar de Brusselse Ring is één van de meest filegevoelige plekken van het land en zelfs van Europa. Volgens Groen worden echter de verkeerde keuzes gemaakt om die problemen aan te pakken. Er wordt bespaard op het openbaar vervoer, de Brusselse Ring wordt verbreed (wat volgens Groen de problemen enkel verschuift) en grote projecten zoals het nieuwe voetbalstadion en winkelcomplexen zoals Uplace, Neo en Dockx Bruxsel zullen nog meer verkeer aantrekken.

Vlaams minister Ben Weyts moet volgens de groenen het geweer van schouder veranderen en "een duurzame visie op mobiliteit ontwikkelen". Groen pleit onder meer voor de versnelde uitvoering van de vier tramlijnen in Vlaams-Brabant, voor de onmiddellijke activatie van de bestaande treininfrastructuur richting Leuven, Mechelen en Halle (GEN), voor het scheiden van het lokale en het doorgaande verkeer op de bestaande Brusselse Ring en een betere afstemming van het openbaar vervoer.

BRUSSEL 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu