Groen voert actie voor betere mobiliteit tussen Vlaamse Rand en Brussel

 Groen voert actie voor betere mobiliteit tussen Vlaamse Rand en Brussel

De partij Groen voert actie voor een betere mobiliteit tussen de Vlaamse Rand en Brussel. "Pendelaars tussen de Vlaamse Rand en Brussel staan vandaag elke dag in de file. Ook het openbaar vervoer schiet tekort", zeggen Vlaams parlementslid An Moerenhout en Brussels parlementslid Bruno De Lille. Zij vinden dat Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Mobiliteit én de Vlaamse Rand, moet ingrijpen.

De Vlaamse groenen zullen de komende twee weken aan heel wat trein- en busstations in de Vlaamse Rand en Brussel koffiekoeken en flyers uitdelen. Daarmee willen ze niet alleen de gebruikers van het openbaar vervoer bedanken, maar tegelijk ook protesteren tegen het gevoerde mobiliteitsbeleid.

Het is een open deur intrappen, maar de Brusselse Ring is één van de meest filegevoelige plekken van het land en zelfs van Europa. Volgens Groen worden echter de verkeerde keuzes gemaakt om die problemen aan te pakken. Er wordt bespaard op het openbaar vervoer, de Brusselse Ring wordt verbreed (wat volgens Groen de problemen enkel verschuift) en grote projecten zoals het nieuwe voetbalstadion en winkelcomplexen zoals Uplace, Neo en Dockx Bruxsel zullen nog meer verkeer aantrekken.

Vlaams minister Ben Weyts moet volgens de groenen het geweer van schouder veranderen en "een duurzame visie op mobiliteit ontwikkelen". Groen pleit onder meer voor de versnelde uitvoering van de vier tramlijnen in Vlaams-Brabant, voor de onmiddellijke activatie van de bestaande treininfrastructuur richting Leuven, Mechelen en Halle (GEN), voor het scheiden van het lokale en het doorgaande verkeer op de bestaande Brusselse Ring en een betere afstemming van het openbaar vervoer.

BRUSSEL 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u