Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

 Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en attractiepark Bellewaerde gaan in de kustprovincie op zoek naar "de meest verkeersveilige school". De partners willen daarmee de jongeren sensibiliseren. Decaluwé blijft hameren op verkeersveiligheid, ook al lijkt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in West-Vlaanderen af te nemen.

"Eén van de grootste problemen van verkeersongevallen en de vaak ernstige gevolgen ervan, is banalisering.", aldus Decaluwé. Hij verwees daarmee nog eens naar de zwakke resultaten van de Verkeersveilige Nachten, wat aanleiding gaf om te pleiten voor een nulpromillebeleid. "Er wordt over gesproken, maar niet gedebatteerd. Het wordt opnieuw gebanaliseerd. Het zal uw kind maar zijn die omver gereden wordt door iemand met 'maar' 3 pintjes op.", reageerde de gouverneur.

Hij richtte dit jaar de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen op, dat samen met privé-partners op zoek gaat naar initiatieven om het aantal ongevallen te doen dalen. De zoektocht naar de "meest verkeersveilige school", samen met Bellewaerde, is daar één van. Concreet roepen zij scholen op om in een eerste fase foto's te nemen van verkeersveilige acties, in een tweede fase mee te doen aan de verkeersquiz en in een derde fase zelf een campagne uit te werken. Op 26 mei zal men de beste lagere én de beste secundaire school bekronen met de titel "meest verkeersveilige school".

"Het is onze plicht om de jongeren van vandaag te begeleiden en te beschermen in het verkeer.", zegt de gouverneur. "Wij zien het als onze maatschappelijke plicht om kinderen - onze grootste doelgroep - bewust te maken van het verkeer.", aldus Kristof Louagie van Bellewaerde.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u