Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

 Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en attractiepark Bellewaerde gaan in de kustprovincie op zoek naar "de meest verkeersveilige school". De partners willen daarmee de jongeren sensibiliseren. Decaluwé blijft hameren op verkeersveiligheid, ook al lijkt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in West-Vlaanderen af te nemen.

"Eén van de grootste problemen van verkeersongevallen en de vaak ernstige gevolgen ervan, is banalisering.", aldus Decaluwé. Hij verwees daarmee nog eens naar de zwakke resultaten van de Verkeersveilige Nachten, wat aanleiding gaf om te pleiten voor een nulpromillebeleid. "Er wordt over gesproken, maar niet gedebatteerd. Het wordt opnieuw gebanaliseerd. Het zal uw kind maar zijn die omver gereden wordt door iemand met 'maar' 3 pintjes op.", reageerde de gouverneur.

Hij richtte dit jaar de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen op, dat samen met privé-partners op zoek gaat naar initiatieven om het aantal ongevallen te doen dalen. De zoektocht naar de "meest verkeersveilige school", samen met Bellewaerde, is daar één van. Concreet roepen zij scholen op om in een eerste fase foto's te nemen van verkeersveilige acties, in een tweede fase mee te doen aan de verkeersquiz en in een derde fase zelf een campagne uit te werken. Op 26 mei zal men de beste lagere én de beste secundaire school bekronen met de titel "meest verkeersveilige school".

"Het is onze plicht om de jongeren van vandaag te begeleiden en te beschermen in het verkeer.", zegt de gouverneur. "Wij zien het als onze maatschappelijke plicht om kinderen - onze grootste doelgroep - bewust te maken van het verkeer.", aldus Kristof Louagie van Bellewaerde.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u