Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

 Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en attractiepark Bellewaerde gaan in de kustprovincie op zoek naar "de meest verkeersveilige school". De partners willen daarmee de jongeren sensibiliseren. Decaluwé blijft hameren op verkeersveiligheid, ook al lijkt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in West-Vlaanderen af te nemen.

"Eén van de grootste problemen van verkeersongevallen en de vaak ernstige gevolgen ervan, is banalisering.", aldus Decaluwé. Hij verwees daarmee nog eens naar de zwakke resultaten van de Verkeersveilige Nachten, wat aanleiding gaf om te pleiten voor een nulpromillebeleid. "Er wordt over gesproken, maar niet gedebatteerd. Het wordt opnieuw gebanaliseerd. Het zal uw kind maar zijn die omver gereden wordt door iemand met 'maar' 3 pintjes op.", reageerde de gouverneur.

Hij richtte dit jaar de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen op, dat samen met privé-partners op zoek gaat naar initiatieven om het aantal ongevallen te doen dalen. De zoektocht naar de "meest verkeersveilige school", samen met Bellewaerde, is daar één van. Concreet roepen zij scholen op om in een eerste fase foto's te nemen van verkeersveilige acties, in een tweede fase mee te doen aan de verkeersquiz en in een derde fase zelf een campagne uit te werken. Op 26 mei zal men de beste lagere én de beste secundaire school bekronen met de titel "meest verkeersveilige school".

"Het is onze plicht om de jongeren van vandaag te begeleiden en te beschermen in het verkeer.", zegt de gouverneur. "Wij zien het als onze maatschappelijke plicht om kinderen - onze grootste doelgroep - bewust te maken van het verkeer.", aldus Kristof Louagie van Bellewaerde.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u