Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

 Gouverneur Decaluwé en Bellewaerde zoeken "meest verkeersveilige West-Vlaamse school"

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en attractiepark Bellewaerde gaan in de kustprovincie op zoek naar "de meest verkeersveilige school". De partners willen daarmee de jongeren sensibiliseren. Decaluwé blijft hameren op verkeersveiligheid, ook al lijkt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in West-Vlaanderen af te nemen.

"Eén van de grootste problemen van verkeersongevallen en de vaak ernstige gevolgen ervan, is banalisering.", aldus Decaluwé. Hij verwees daarmee nog eens naar de zwakke resultaten van de Verkeersveilige Nachten, wat aanleiding gaf om te pleiten voor een nulpromillebeleid. "Er wordt over gesproken, maar niet gedebatteerd. Het wordt opnieuw gebanaliseerd. Het zal uw kind maar zijn die omver gereden wordt door iemand met 'maar' 3 pintjes op.", reageerde de gouverneur.

Hij richtte dit jaar de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen op, dat samen met privé-partners op zoek gaat naar initiatieven om het aantal ongevallen te doen dalen. De zoektocht naar de "meest verkeersveilige school", samen met Bellewaerde, is daar één van. Concreet roepen zij scholen op om in een eerste fase foto's te nemen van verkeersveilige acties, in een tweede fase mee te doen aan de verkeersquiz en in een derde fase zelf een campagne uit te werken. Op 26 mei zal men de beste lagere én de beste secundaire school bekronen met de titel "meest verkeersveilige school".

"Het is onze plicht om de jongeren van vandaag te begeleiden en te beschermen in het verkeer.", zegt de gouverneur. "Wij zien het als onze maatschappelijke plicht om kinderen - onze grootste doelgroep - bewust te maken van het verkeer.", aldus Kristof Louagie van Bellewaerde.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u