Gentse politie haalt bijna 50.000 euro op bij buitenlanders met achterstallige boetes

 Gentse politie haalt bijna 50.000 euro op bij buitenlanders met achterstallige boetes

De voorbije acht maanden heeft de politie in Gent 48.590 euro aan achterstallige boetes geïnd bij buitenlandse automobilisten. Dat meldt de Gentse lokale politie. Verschillende bestuurders die in België gedomicilieerd zijn maar rondrijden met een buitenlandse nummerplaat, hebben hun kenteken ook moeten inleveren.

Via lijsten van geflitste buitenlandse nummerplaten worden bij controles wagens uit het verkeer gehaald en achterstallige boetes geïnd, zegt de lokale politie. "Buitenlandse bestuurders die te snel op onze wegen rijden, worden wel geflitst, maar krijgen de boete niet altijd in hun brievenbus omdat er niet met alle landen overeenkomsten zijn om de processen-verbaal door te sturen naar de overtreder. Dergelijke overeenkomsten heeft ons land wel met Nederland, Duitsland en Frankrijk."

De politie gaat ook na of er geen misbruik is van de buitenlandse nummerplaat. "Bijvoorbeeld door personen die ondertussen in ons land gedomicilieerd zijn, maar die blijven gebruik maken van een buitenlandse nummerplaat om aan de Belgische wegenbelasting, verzekering en inschrijvingskosten te ontsnappen. Het parket gaf specifieke richtlijnen om dit belangrijk probleem aan te pakken. Wie betrapt wordt, moet zijn nummerplaat inleveren."

De lokale politie zendt de nummerplaten terug naar de ambassades en deed dat de eerste drie maanden van dit jaar 49 keer.

GENT 08/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u