Gentse politie haalt bijna 50.000 euro op bij buitenlanders met achterstallige boetes

 Gentse politie haalt bijna 50.000 euro op bij buitenlanders met achterstallige boetes

De voorbije acht maanden heeft de politie in Gent 48.590 euro aan achterstallige boetes geïnd bij buitenlandse automobilisten. Dat meldt de Gentse lokale politie. Verschillende bestuurders die in België gedomicilieerd zijn maar rondrijden met een buitenlandse nummerplaat, hebben hun kenteken ook moeten inleveren.

Via lijsten van geflitste buitenlandse nummerplaten worden bij controles wagens uit het verkeer gehaald en achterstallige boetes geïnd, zegt de lokale politie. "Buitenlandse bestuurders die te snel op onze wegen rijden, worden wel geflitst, maar krijgen de boete niet altijd in hun brievenbus omdat er niet met alle landen overeenkomsten zijn om de processen-verbaal door te sturen naar de overtreder. Dergelijke overeenkomsten heeft ons land wel met Nederland, Duitsland en Frankrijk."

De politie gaat ook na of er geen misbruik is van de buitenlandse nummerplaat. "Bijvoorbeeld door personen die ondertussen in ons land gedomicilieerd zijn, maar die blijven gebruik maken van een buitenlandse nummerplaat om aan de Belgische wegenbelasting, verzekering en inschrijvingskosten te ontsnappen. Het parket gaf specifieke richtlijnen om dit belangrijk probleem aan te pakken. Wie betrapt wordt, moet zijn nummerplaat inleveren."

De lokale politie zendt de nummerplaten terug naar de ambassades en deed dat de eerste drie maanden van dit jaar 49 keer.

GENT 08/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u