Gentse politie haalt bijna 50.000 euro op bij buitenlanders met achterstallige boetes

 Gentse politie haalt bijna 50.000 euro op bij buitenlanders met achterstallige boetes

De voorbije acht maanden heeft de politie in Gent 48.590 euro aan achterstallige boetes geïnd bij buitenlandse automobilisten. Dat meldt de Gentse lokale politie. Verschillende bestuurders die in België gedomicilieerd zijn maar rondrijden met een buitenlandse nummerplaat, hebben hun kenteken ook moeten inleveren.

Via lijsten van geflitste buitenlandse nummerplaten worden bij controles wagens uit het verkeer gehaald en achterstallige boetes geïnd, zegt de lokale politie. "Buitenlandse bestuurders die te snel op onze wegen rijden, worden wel geflitst, maar krijgen de boete niet altijd in hun brievenbus omdat er niet met alle landen overeenkomsten zijn om de processen-verbaal door te sturen naar de overtreder. Dergelijke overeenkomsten heeft ons land wel met Nederland, Duitsland en Frankrijk."

De politie gaat ook na of er geen misbruik is van de buitenlandse nummerplaat. "Bijvoorbeeld door personen die ondertussen in ons land gedomicilieerd zijn, maar die blijven gebruik maken van een buitenlandse nummerplaat om aan de Belgische wegenbelasting, verzekering en inschrijvingskosten te ontsnappen. Het parket gaf specifieke richtlijnen om dit belangrijk probleem aan te pakken. Wie betrapt wordt, moet zijn nummerplaat inleveren."

De lokale politie zendt de nummerplaten terug naar de ambassades en deed dat de eerste drie maanden van dit jaar 49 keer.

GENT 08/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u