Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

 Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

De stad Gent roept autobestuurders op om zich te informeren over de wegenwerken in de stad en alternatieven te bestuderen, omdat het bij de start van het nieuwe schooljaar traditioneel drukker wordt op de weg.

In september zijn er vijftien grote werven in de stad. In het noorden wordt onder meer het knooppunt R4 Langerbrugge/Volvo Cars de komende twee jaar heraangelegd en wordt er gewerkt aan de Zeeschipstraat en de R4. In het zuiden worden onder meer de Sint-Denijslaan in de stationsomgeving vernieuwd, de De Pintelaan (UZ Gent) heraangelegd, de Zwijnaardebrug vernieuwd en er zijn ook nog de werken op de Brusselse- en Antwerpsesteenweg. In het centrum hebben vooral de BraVoKo-werken (Brabantdam, Vogelmarkt, Kouter) grote impact op het verkeer.

"Gent is op het vlak van wegenwerken aan een grote inhaalbeweging bezig", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Dat zorgt onvermijdelijk voor hinder, maar het einddoel is een veilig en comfortabel wegennetwerk."

Onder de noemer Buzzgent, de overkoepelende samenwerking van alle partners die wegenwerken uitvoeren in Gent, worden alle grote wegenwerken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Met de campagne "Slim op weg met buzz.gent.be" wordt via affiches, scholen en online geïnformeerd over het bestaan van alternatieven. "We doen een oproep aan de mensen om zich te organiseren", zegt Watteeuw.

Over de kritiek dat de werken niet genoeg gecoördineerd zouden worden, zegt Watteeuw dat veel werken niet meer uitgesteld konden worden, het autoverkeer de afgelopen tien jaar steeg en dat er bij wegenwerken veel partijen betrokken zijn.

Op Buzzgent.be staat meer informatie over de werken en alternatieven.

GENT 21/08 14:15 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u