Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

 Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

De stad Gent roept autobestuurders op om zich te informeren over de wegenwerken in de stad en alternatieven te bestuderen, omdat het bij de start van het nieuwe schooljaar traditioneel drukker wordt op de weg.

In september zijn er vijftien grote werven in de stad. In het noorden wordt onder meer het knooppunt R4 Langerbrugge/Volvo Cars de komende twee jaar heraangelegd en wordt er gewerkt aan de Zeeschipstraat en de R4. In het zuiden worden onder meer de Sint-Denijslaan in de stationsomgeving vernieuwd, de De Pintelaan (UZ Gent) heraangelegd, de Zwijnaardebrug vernieuwd en er zijn ook nog de werken op de Brusselse- en Antwerpsesteenweg. In het centrum hebben vooral de BraVoKo-werken (Brabantdam, Vogelmarkt, Kouter) grote impact op het verkeer.

"Gent is op het vlak van wegenwerken aan een grote inhaalbeweging bezig", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Dat zorgt onvermijdelijk voor hinder, maar het einddoel is een veilig en comfortabel wegennetwerk."

Onder de noemer Buzzgent, de overkoepelende samenwerking van alle partners die wegenwerken uitvoeren in Gent, worden alle grote wegenwerken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Met de campagne "Slim op weg met buzz.gent.be" wordt via affiches, scholen en online geïnformeerd over het bestaan van alternatieven. "We doen een oproep aan de mensen om zich te organiseren", zegt Watteeuw.

Over de kritiek dat de werken niet genoeg gecoördineerd zouden worden, zegt Watteeuw dat veel werken niet meer uitgesteld konden worden, het autoverkeer de afgelopen tien jaar steeg en dat er bij wegenwerken veel partijen betrokken zijn.

Op Buzzgent.be staat meer informatie over de werken en alternatieven.

GENT 21/08 14:15 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u