Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

 Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

De stad Gent roept autobestuurders op om zich te informeren over de wegenwerken in de stad en alternatieven te bestuderen, omdat het bij de start van het nieuwe schooljaar traditioneel drukker wordt op de weg.

In september zijn er vijftien grote werven in de stad. In het noorden wordt onder meer het knooppunt R4 Langerbrugge/Volvo Cars de komende twee jaar heraangelegd en wordt er gewerkt aan de Zeeschipstraat en de R4. In het zuiden worden onder meer de Sint-Denijslaan in de stationsomgeving vernieuwd, de De Pintelaan (UZ Gent) heraangelegd, de Zwijnaardebrug vernieuwd en er zijn ook nog de werken op de Brusselse- en Antwerpsesteenweg. In het centrum hebben vooral de BraVoKo-werken (Brabantdam, Vogelmarkt, Kouter) grote impact op het verkeer.

"Gent is op het vlak van wegenwerken aan een grote inhaalbeweging bezig", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Dat zorgt onvermijdelijk voor hinder, maar het einddoel is een veilig en comfortabel wegennetwerk."

Onder de noemer Buzzgent, de overkoepelende samenwerking van alle partners die wegenwerken uitvoeren in Gent, worden alle grote wegenwerken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Met de campagne "Slim op weg met buzz.gent.be" wordt via affiches, scholen en online geïnformeerd over het bestaan van alternatieven. "We doen een oproep aan de mensen om zich te organiseren", zegt Watteeuw.

Over de kritiek dat de werken niet genoeg gecoördineerd zouden worden, zegt Watteeuw dat veel werken niet meer uitgesteld konden worden, het autoverkeer de afgelopen tien jaar steeg en dat er bij wegenwerken veel partijen betrokken zijn.

Op Buzzgent.be staat meer informatie over de werken en alternatieven.

GENT 21/08 14:15 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u