Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

 Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

De stad Gent roept autobestuurders op om zich te informeren over de wegenwerken in de stad en alternatieven te bestuderen, omdat het bij de start van het nieuwe schooljaar traditioneel drukker wordt op de weg.

In september zijn er vijftien grote werven in de stad. In het noorden wordt onder meer het knooppunt R4 Langerbrugge/Volvo Cars de komende twee jaar heraangelegd en wordt er gewerkt aan de Zeeschipstraat en de R4. In het zuiden worden onder meer de Sint-Denijslaan in de stationsomgeving vernieuwd, de De Pintelaan (UZ Gent) heraangelegd, de Zwijnaardebrug vernieuwd en er zijn ook nog de werken op de Brusselse- en Antwerpsesteenweg. In het centrum hebben vooral de BraVoKo-werken (Brabantdam, Vogelmarkt, Kouter) grote impact op het verkeer.

"Gent is op het vlak van wegenwerken aan een grote inhaalbeweging bezig", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Dat zorgt onvermijdelijk voor hinder, maar het einddoel is een veilig en comfortabel wegennetwerk."

Onder de noemer Buzzgent, de overkoepelende samenwerking van alle partners die wegenwerken uitvoeren in Gent, worden alle grote wegenwerken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Met de campagne "Slim op weg met buzz.gent.be" wordt via affiches, scholen en online geïnformeerd over het bestaan van alternatieven. "We doen een oproep aan de mensen om zich te organiseren", zegt Watteeuw.

Over de kritiek dat de werken niet genoeg gecoördineerd zouden worden, zegt Watteeuw dat veel werken niet meer uitgesteld konden worden, het autoverkeer de afgelopen tien jaar steeg en dat er bij wegenwerken veel partijen betrokken zijn.

Op Buzzgent.be staat meer informatie over de werken en alternatieven.

GENT 21/08 14:15 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u