Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

 Gent wijst op ingrijpende wegenwerken bij start schooljaar

De stad Gent roept autobestuurders op om zich te informeren over de wegenwerken in de stad en alternatieven te bestuderen, omdat het bij de start van het nieuwe schooljaar traditioneel drukker wordt op de weg.

In september zijn er vijftien grote werven in de stad. In het noorden wordt onder meer het knooppunt R4 Langerbrugge/Volvo Cars de komende twee jaar heraangelegd en wordt er gewerkt aan de Zeeschipstraat en de R4. In het zuiden worden onder meer de Sint-Denijslaan in de stationsomgeving vernieuwd, de De Pintelaan (UZ Gent) heraangelegd, de Zwijnaardebrug vernieuwd en er zijn ook nog de werken op de Brusselse- en Antwerpsesteenweg. In het centrum hebben vooral de BraVoKo-werken (Brabantdam, Vogelmarkt, Kouter) grote impact op het verkeer.

"Gent is op het vlak van wegenwerken aan een grote inhaalbeweging bezig", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Dat zorgt onvermijdelijk voor hinder, maar het einddoel is een veilig en comfortabel wegennetwerk."

Onder de noemer Buzzgent, de overkoepelende samenwerking van alle partners die wegenwerken uitvoeren in Gent, worden alle grote wegenwerken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Met de campagne "Slim op weg met buzz.gent.be" wordt via affiches, scholen en online geïnformeerd over het bestaan van alternatieven. "We doen een oproep aan de mensen om zich te organiseren", zegt Watteeuw.

Over de kritiek dat de werken niet genoeg gecoördineerd zouden worden, zegt Watteeuw dat veel werken niet meer uitgesteld konden worden, het autoverkeer de afgelopen tien jaar steeg en dat er bij wegenwerken veel partijen betrokken zijn.

Op Buzzgent.be staat meer informatie over de werken en alternatieven.

GENT 21/08 14:15 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u