Gent lanceert regionaal verkeerscentrum

  Gent lanceert regionaal verkeerscentrum

Om inwoners en bezoekers te informeren over de mobiliteit in Gent, heeft de stad een "regionaal verkeerscentrum" operationeel. In eerste instantie via een twitterfeed, maar op termijn zal het digitale platform gepersonaliseerde informatie verstrekken, verduidelijkt het Mobiliteitsbedrijf Gent.

"Er wordt voor gekozen om het regionaal verkeerscentrum op een pragmatische manier uit te werken", zegt projectleider Pieter Morlion (Mobiliteitsbedrijf Gent). "Door slim samenwerkingen af te sluiten, willen we zo snel mogelijk relevante informatie over mobiliteit tot bij de weggebruiker krijgen." Dergelijke samenwerkingen werden al opgezet met onder meer De Lijn, de lokale politie, andere steden in de regio, het Vlaams Verkeerscentrum, allerhande start-ups, hogescholen en universiteiten.

Op die manier kan heel snel actuele verkeersinformatie over de vlaamse snelwegen in real time worden doorgegeven. Zonder twijfel een meerwaarde voor alle gebruikers.

Vrijdag werd een partnerschap met Waze, wereldwijd het grootste netwerk van bestuurders, aan het lijstje toegevoegd. De stad zal enerzijds publiekelijk beschikbare informatie over wegenwerken meedelen aan Waze, de app zal alle meldingen over verkeer in de Gentse regio melden aan het regionaal verkeerscentrum Gent.

Het resultaat voor de gebruiker is een twitterfeed, die zowel automatisch als via een operator wordt aangestuurd.

"Het realiseren van een regionaal verkeerscentrum Gent is een belangrijke stap in de uitvoering van het mobiliteitsplan", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). "We willen onze stad bereikbaarder maken en zorgen dat elke weggebruiker over accurate mobiliteitsinformatie beschikt. En dat voor alle vervoersmiddelen."

GENT 11/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u