Gedaan met harde verkeerscampagnes

 Gedaan met harde verkeerscampagnes

De gruwelijke affiches en spots als die van een meisje zonder gordel dat door de voorruit van een auto vliegt, behoren tot het verleden. Voortaan maakt in Vlaanderen het reclamebureau Leo Burnett, dat eerder ­reclame maakte voor waspoeders en gsm's, de verkeerscampagnes. "De Vlaming choqueren, dat werkt niet meer. Wij ­kiezen voluit voor humor", zegt reclameman Tom Garcia in de kranten van het Mediahuis.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 133.000 euro uit voor het nieuwe campagneoffensief, dat tussen oktober van dit jaar en augustus van 2016 loopt.

Opmerkelijk: Vlaanderen krijgt er ook een verkeersheld bij: Ray. "Hij zal de campagnes aankondigen, het wordt een wat flamboyante, coole figuur", aldus Garcia. Bob blijft wel bestaan. Dat is eigendom van het BIVV dat de eindejaarscampagne voor zijn rekening neemt.

BRUSSEL 22/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u