Galant bereidt wetgevend kader voor testen met zelfrijdende wagens voor

 Galant bereidt wetgevend kader voor testen met zelfrijdende wagens voor

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bereidt een wetgevend kader voor rond het uittesten van zelfrijdende wagens in reële omstandigheden. Dat meldt ze donderdag tijdens de persdag van het autosalon van Brussel. Eind deze maand zal de minister ook een plan (het ISA-plan) indienen dat erop gericht is om de intelligente snelheidsassistentie geleidelijk aan te implementeren.

 "Ik wil dat België de weg naar een nieuwe en geïntegreerde mobiliteit inslaat", aldus Galant. "Mijn doelstelling voor de komende Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid wordt het opzetten van een dubbele sokkel van waaruit een nationaal mobiliteitsplan en een nationaal intelligent transportsysteemplan kunnen worden uitgebouwd."

Intelligente technologische systemen kunnen volgens de minister bijdragen tot een verhoogde verkeersveiligheid, maar zijn ook noodzakelijk voor multimodaliteit. Galant wil ook ambitieuze en realistische doelstellingen opzetten voor een vermindering van de CO2-uitstoot door auto's en voor energie-efficiëntie in de vervoerssector. Zo wil ze in overleg met de verschillende bevoegde ministers de wetgeving aanpassen voor wagens op vloeibaar aardgas en samengeperst gas. 

BRUSSEL 15/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u