Galant bereidt wetgevend kader voor testen met zelfrijdende wagens voor

 Galant bereidt wetgevend kader voor testen met zelfrijdende wagens voor

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bereidt een wetgevend kader voor rond het uittesten van zelfrijdende wagens in reële omstandigheden. Dat meldt ze donderdag tijdens de persdag van het autosalon van Brussel. Eind deze maand zal de minister ook een plan (het ISA-plan) indienen dat erop gericht is om de intelligente snelheidsassistentie geleidelijk aan te implementeren.

 "Ik wil dat België de weg naar een nieuwe en geïntegreerde mobiliteit inslaat", aldus Galant. "Mijn doelstelling voor de komende Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid wordt het opzetten van een dubbele sokkel van waaruit een nationaal mobiliteitsplan en een nationaal intelligent transportsysteemplan kunnen worden uitgebouwd."

Intelligente technologische systemen kunnen volgens de minister bijdragen tot een verhoogde verkeersveiligheid, maar zijn ook noodzakelijk voor multimodaliteit. Galant wil ook ambitieuze en realistische doelstellingen opzetten voor een vermindering van de CO2-uitstoot door auto's en voor energie-efficiëntie in de vervoerssector. Zo wil ze in overleg met de verschillende bevoegde ministers de wetgeving aanpassen voor wagens op vloeibaar aardgas en samengeperst gas. 

BRUSSEL 15/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu