Galant bereidt wetgevend kader voor testen met zelfrijdende wagens voor

 Galant bereidt wetgevend kader voor testen met zelfrijdende wagens voor

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bereidt een wetgevend kader voor rond het uittesten van zelfrijdende wagens in reële omstandigheden. Dat meldt ze donderdag tijdens de persdag van het autosalon van Brussel. Eind deze maand zal de minister ook een plan (het ISA-plan) indienen dat erop gericht is om de intelligente snelheidsassistentie geleidelijk aan te implementeren.

 "Ik wil dat België de weg naar een nieuwe en geïntegreerde mobiliteit inslaat", aldus Galant. "Mijn doelstelling voor de komende Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid wordt het opzetten van een dubbele sokkel van waaruit een nationaal mobiliteitsplan en een nationaal intelligent transportsysteemplan kunnen worden uitgebouwd."

Intelligente technologische systemen kunnen volgens de minister bijdragen tot een verhoogde verkeersveiligheid, maar zijn ook noodzakelijk voor multimodaliteit. Galant wil ook ambitieuze en realistische doelstellingen opzetten voor een vermindering van de CO2-uitstoot door auto's en voor energie-efficiëntie in de vervoerssector. Zo wil ze in overleg met de verschillende bevoegde ministers de wetgeving aanpassen voor wagens op vloeibaar aardgas en samengeperst gas. 

BRUSSEL 15/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u