Franse regering en péagemaatschappijen bereiken akkoord over blokkering tarieven

 Franse regering en péagemaatschappijen bereiken akkoord over blokkering tarieven

De Franse regering en de uitbaters van de Franse wegen waar tol betaald moet worden hebben donderdag een akkoord bereikt. Dat voorziet een bevriezing van de toltarieven voor 2015, in ruil voor een verlenging met twee jaar van de huidige duurtijd van de concessies. Dat heeft Pierre Coppey, algemeen directeur van aandeelhouder Vinci, bevestigd in een tweet, zo meldt lesechos.fr.

Het was de Franse minister van Economie Emmanuel Macron die donderdagvoormiddag beloofd had dat het tot een akkoord zou komen over een bevriezing van de tarieven voor dit jaar. De betrokken péagemaatschappijen (ASF, Cofiroute, Escota, APRR, Area, Sanef en SAPN) hadden daartegen geprotesteerd. Zij wilden hun tarieven dit jaar optrekken met 0,57 procent.

De regering stelt daar nu een gemiddelde verlenging van twee jaar voor de huidige duurtijd van de concessiecontracten tegenover. Het akkoord maakt meteen ook "de weg vrij" voor een investeringsplan voor de Franse autowegen ten belope van 3,2 miljard euro, waarvoor de Europese Commissie eind 2014 haar goedkeuring gaf. Dat plan zou tot 12.000 banen kunnen opleveren.

BRUSSEL 09/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u