Franse regering en péagemaatschappijen bereiken akkoord over blokkering tarieven

 Franse regering en péagemaatschappijen bereiken akkoord over blokkering tarieven

De Franse regering en de uitbaters van de Franse wegen waar tol betaald moet worden hebben donderdag een akkoord bereikt. Dat voorziet een bevriezing van de toltarieven voor 2015, in ruil voor een verlenging met twee jaar van de huidige duurtijd van de concessies. Dat heeft Pierre Coppey, algemeen directeur van aandeelhouder Vinci, bevestigd in een tweet, zo meldt lesechos.fr.

Het was de Franse minister van Economie Emmanuel Macron die donderdagvoormiddag beloofd had dat het tot een akkoord zou komen over een bevriezing van de tarieven voor dit jaar. De betrokken péagemaatschappijen (ASF, Cofiroute, Escota, APRR, Area, Sanef en SAPN) hadden daartegen geprotesteerd. Zij wilden hun tarieven dit jaar optrekken met 0,57 procent.

De regering stelt daar nu een gemiddelde verlenging van twee jaar voor de huidige duurtijd van de concessiecontracten tegenover. Het akkoord maakt meteen ook "de weg vrij" voor een investeringsplan voor de Franse autowegen ten belope van 3,2 miljard euro, waarvoor de Europese Commissie eind 2014 haar goedkeuring gaf. Dat plan zou tot 12.000 banen kunnen opleveren.

BRUSSEL 09/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u