Frankrijk plant bonus van 10.000 euro voor elektrische wagen‏

 Frankrijk plant bonus van 10.000 euro voor elektrische wagen‏

Een Fransman die vanaf de maand april een elektrische wagen koopt, zal (onder voorwaarden) een bonus van 10.000 euro krijgen. Dit heeft milieuminister Ségolène Royal woensdag aan iTélé gezegd en is ook te lezen op de website van de krant Le Parisien.

Om de milieuvervuiling door auto's in te dijken kondigde Royal de invoering voor de zomer aan van gekleurde "luchtkwaliteitcertificaten" die aan de vooruit van de auto zullen komen. De kleuren komen overeen met het uitstootniveau van de voertuigen. Een groen certificaat biedt de meeste voordelen, bijvoorbeeld als steden verkeersbeperkende maatregelen nemen.

Premier Manuel Valls wil volgens Royal ook een versnelde uitstap uit dieselwagens en inzetten op elektrische auto's. "Onze doelstelling is alle diesels van voor 2005 zonder een roetfilter te laten verdwijnen", zei ze. "De toekomst is aan elektrische, hybride en benzinewagens die minder dan 2 liter per 100 km verbruiken", aldus de minister die van de constructeurs ten behoeve van potentiële kopers "meer inspanningen op het vlak van prijzen" eist.

De Franse regering wil een premie van 10.000 euro toekennen voor de aanschaf van een elektrische auto en 6.500 euro voor een hybride wagen. Niet-belastingplichtige gezinnen zullen een premie van 500 euro krijgen indien zij hun dieselwagen inruilen voor een benzinewagen die minder dan 110g CO2 uitstoot.

Er komen in Frankrijk zeven miljoen plaatsen voor het opladen van een elektrische wagen, en laadpalen worden verplicht op publieke parkeerplaatsen, aan stations, luchthavens en winkelcentra. Alle ministers zullen in de steden een elektrische auto moeten gebruiken, en de overheidsdiensten "dienen hetzelfde model te volgen om brandstof te sparen", zei Royal.

BRUSSEL 04/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u