Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

 Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

De vaste flitspalen langs de snelwegen in de provincie Antwerpen zijn ruim twee weken geleden tijdelijk buiten dienst geplaatst wegens een tekort aan personeel en middelen bij de dienst die de snelheidsovertredingen moet verwerken, en zijn nog steeds niet opnieuw ingeschakeld. Dat zegt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door de federale politie. Er staat volgende week overleg gepland met zowel Binnenlandse Zaken als het parket van Antwerpen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

De beslissing om de flitspalen uit te schakelen kwam er volgens de federale politie om twee redenen: enerzijds een capaciteitsprobleem bij het gewestelijk verwerkingscentrum in Antwerpen en anderzijds een nieuwe richtlijn van het Antwerpse parket. "Het parket vraagt dat we bij overtredingen door leasingwagens ook meteen de eigenlijke bestuurder identificeren, in plaats van enkel de leasingfirma", zegt woordvoerster Tine Hollevoet. "Dat zorgt natuurlijk voor een aanzienlijke extra werklast en maakt in combinatie met het capaciteitsprobleem dat de pv's van de vaste radars in Antwerpen momenteel niet verwerkt kunnen worden."

De flitspalen gewoon laten werken om eventueel later de achterstand bij de verwerking ervan in te halen, is volgens Hollevoet geen optie aangezien de verwerkingstermijn amper 14 dagen bedraagt. Ze benadrukt echter dat er momenteel wel nog geflitst wordt langs Antwerpse snelwegen door mobiele ploegen. De vaste flitspalen langs de gewestwegen blijven eveneens gewoon werken.

ANTWERPEN 30/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u