Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

 Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

De vaste flitspalen langs de snelwegen in de provincie Antwerpen zijn ruim twee weken geleden tijdelijk buiten dienst geplaatst wegens een tekort aan personeel en middelen bij de dienst die de snelheidsovertredingen moet verwerken, en zijn nog steeds niet opnieuw ingeschakeld. Dat zegt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door de federale politie. Er staat volgende week overleg gepland met zowel Binnenlandse Zaken als het parket van Antwerpen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

De beslissing om de flitspalen uit te schakelen kwam er volgens de federale politie om twee redenen: enerzijds een capaciteitsprobleem bij het gewestelijk verwerkingscentrum in Antwerpen en anderzijds een nieuwe richtlijn van het Antwerpse parket. "Het parket vraagt dat we bij overtredingen door leasingwagens ook meteen de eigenlijke bestuurder identificeren, in plaats van enkel de leasingfirma", zegt woordvoerster Tine Hollevoet. "Dat zorgt natuurlijk voor een aanzienlijke extra werklast en maakt in combinatie met het capaciteitsprobleem dat de pv's van de vaste radars in Antwerpen momenteel niet verwerkt kunnen worden."

De flitspalen gewoon laten werken om eventueel later de achterstand bij de verwerking ervan in te halen, is volgens Hollevoet geen optie aangezien de verwerkingstermijn amper 14 dagen bedraagt. Ze benadrukt echter dat er momenteel wel nog geflitst wordt langs Antwerpse snelwegen door mobiele ploegen. De vaste flitspalen langs de gewestwegen blijven eveneens gewoon werken.

ANTWERPEN 30/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u