Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

 Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

De vaste flitspalen langs de snelwegen in de provincie Antwerpen zijn ruim twee weken geleden tijdelijk buiten dienst geplaatst wegens een tekort aan personeel en middelen bij de dienst die de snelheidsovertredingen moet verwerken, en zijn nog steeds niet opnieuw ingeschakeld. Dat zegt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door de federale politie. Er staat volgende week overleg gepland met zowel Binnenlandse Zaken als het parket van Antwerpen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

De beslissing om de flitspalen uit te schakelen kwam er volgens de federale politie om twee redenen: enerzijds een capaciteitsprobleem bij het gewestelijk verwerkingscentrum in Antwerpen en anderzijds een nieuwe richtlijn van het Antwerpse parket. "Het parket vraagt dat we bij overtredingen door leasingwagens ook meteen de eigenlijke bestuurder identificeren, in plaats van enkel de leasingfirma", zegt woordvoerster Tine Hollevoet. "Dat zorgt natuurlijk voor een aanzienlijke extra werklast en maakt in combinatie met het capaciteitsprobleem dat de pv's van de vaste radars in Antwerpen momenteel niet verwerkt kunnen worden."

De flitspalen gewoon laten werken om eventueel later de achterstand bij de verwerking ervan in te halen, is volgens Hollevoet geen optie aangezien de verwerkingstermijn amper 14 dagen bedraagt. Ze benadrukt echter dat er momenteel wel nog geflitst wordt langs Antwerpse snelwegen door mobiele ploegen. De vaste flitspalen langs de gewestwegen blijven eveneens gewoon werken.

ANTWERPEN 30/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u