Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

 Flitspalen langs Antwerpse snelwegen staan al twee weken af door personeelstekort

De vaste flitspalen langs de snelwegen in de provincie Antwerpen zijn ruim twee weken geleden tijdelijk buiten dienst geplaatst wegens een tekort aan personeel en middelen bij de dienst die de snelheidsovertredingen moet verwerken, en zijn nog steeds niet opnieuw ingeschakeld. Dat zegt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door de federale politie. Er staat volgende week overleg gepland met zowel Binnenlandse Zaken als het parket van Antwerpen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

De beslissing om de flitspalen uit te schakelen kwam er volgens de federale politie om twee redenen: enerzijds een capaciteitsprobleem bij het gewestelijk verwerkingscentrum in Antwerpen en anderzijds een nieuwe richtlijn van het Antwerpse parket. "Het parket vraagt dat we bij overtredingen door leasingwagens ook meteen de eigenlijke bestuurder identificeren, in plaats van enkel de leasingfirma", zegt woordvoerster Tine Hollevoet. "Dat zorgt natuurlijk voor een aanzienlijke extra werklast en maakt in combinatie met het capaciteitsprobleem dat de pv's van de vaste radars in Antwerpen momenteel niet verwerkt kunnen worden."

De flitspalen gewoon laten werken om eventueel later de achterstand bij de verwerking ervan in te halen, is volgens Hollevoet geen optie aangezien de verwerkingstermijn amper 14 dagen bedraagt. Ze benadrukt echter dat er momenteel wel nog geflitst wordt langs Antwerpse snelwegen door mobiele ploegen. De vaste flitspalen langs de gewestwegen blijven eveneens gewoon werken.

ANTWERPEN 30/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu